Tuesday, December 16, 2014

Review Botox Cream Mz Secret

botox cream mz secret


Krim Botox keluaran Mz Secret kalau tak silap gua baru dilancarkan pada bulan oktober 2014.., tapi dari respon dan review dari pengguna gua tengok boleh tahan laku produk ni..

Mana tidaknya tuan punya syarikat ini bukan calang-calang orang.., iaitu Muhammad Zukermi atau lebih popular dengan gelaran jutawan RM 1.., nak tau detail pasal dia boleh baca SINI.

Sebut pasal Cream Botox ini.., antara beberapa blogger yang pernah gunakan dan review ialah

- Namee Roslan
- Faizal Fredley
- Yaya Natsumi
- Qaseh
- Uzu
- Sab
- Pinky Momma


Korang boleh baca apa perkongsian dari dorang..., so secara tak langsung gua pun terlibat sama untuk mencuba produk Krim Botox Mz Secret ni hehe

mz secret botox cream

Rupanya krim ini kaler dia jernih dan senang nak digunakan.., hanya tepek-tepek sikit diseluruh muka.., lepas itu korang lumurkan la..hihi

Gua suka guna krim ni sebab dia cepat serap ke dalam kulit.., dan korang boleh rasa muka akan tegang sentiasa.., so tak perlu lagi bazir duit untuk cucuk botok ok..hehe

Gunakan hanya siang dan malam selepas korang cuci muka....jangan la korang gunakan bila nak pergi bersukan lak..buat rugi je.., so maksud gua gunakan bila masa otot muka korang tengah fresh orait..?


Kelebihan Botox Cream :

Menegangkan kulit wajah
Melambatkan proses penuaan, kulit tampak awet muda
Menghilangkan masalah garis-garis halus
Kulit nampak putih dan natural
Kulit Sekata dan berminyak Pori-pori mengecil
Menghilangan jerawat serta parut jerawat

 Keistimewaan Botox Cream :

 Kesan dapat dilihat seawal 14 hari penggunaan
 Pakej untuk penghantaran percuma ke seluruh Malaysia
Jaminan wang dikembalikan
 Bebas dari kesan sampingan
 Dijamin Halal Mendapat kelulusan KKM
 Dijamin sampai kerumah dalam tempoh 2-3 hari


*******************************************


botox cream mz

Detail korang boleh wusha sini

 Instagram : @mzsecretmalaysia

Thursday, December 4, 2014

Drama SELUDUP Bermula Hari Ini

seludup astro prima


Baru-baru ini gua berkesempatan join sidang media dan preview filem Drama Seludup bertempat di TGV One Utama. Drama ini ditunjangi pelakon-pelakon hebat seperti PekinIbrahim, Tiz Zaqyah, Nam Ron, Raja Ilya dan Syafie Naswip, drama ‘SELUDUP’ yang dinanti-nantikan oleh peminat drama televisyen tempatan dijadualkan untuk menemui penonton pada setiap hari Khamis, jam 9.30 malam di Astro Prima bermula 4 Disember dan di saluran Maya HD pada setiap Sabtu jam 6.00 petang bermula 6 Disember 2014.



Drama ini berkisar tentang watak bernama Amran (Pekin) yang merupakan seorang nelayan dan usahawan muda yang berjaya di Teluk Permata, sebuah perkampungan nelayan di Pantai Barat Malaysia. Amran mendapat tahu bahawa sekumpulan penyeludup diketuai oleh Tam (Nam Ron) dan dibantu oleh adik perempuannya, Rina (Raja Ilya) sedang mengupah nelayan kampung untuk menyeludup minuman keras, rokok, dan manusia ke dalam negara. Walau berdepan pelbagai jenis bahaya dan mengancam bukan sahaja dirinya malah keluarga dan Yasmin (Tiz Zaqyah), teman wanitanya, dia bertekad untuk menghalang gejala ini, dan menyelamatkan kampungnya sebelum lebih ramai rakan-rakannya dan penduduk kampung menjadi mangsa.

Menurut Jehan, “SELUDUP berniat bukan sahaja untuk menghiburkan tetapi juga memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang gejala penyeludupan khususnya rokok seludup serta kesan negatifnya terhadap individu, keluarga dan masyarakat. Banyak sungguh cabaran yang saya hadapi untuk menghasilkan drama ini namun berkat kesungguhan kesemua pelakon dan krew produksi, kami berjaya melakukannya. Saya percaya drama ini akan membuka lembaran baru dalam industri drama televisyen negara. Saya berharap rakyat Malaysia akan menonton drama SELUDUP ini dan terus menyokong karya-karya tempatan yang bermutu tinggi”.










Tiz datang dengan boipren dia rupanya...hehehe



Tentang Astro Malaysia Holdings Bhd

Astro Malaysia Holdings Bhd merupakan peneraju kumpulan media bersepadu di Malaysia dan Asia Tenggara yang beroperasi dengan 4 perniagaan utama; TV berbayar, Radio, Penerbitan dan Media Digital. Dengan pelanggan kediaman berjumlah 4.2 juta atau penembusan kita-kira 60% daripada televisyen kediaman di Malaysia, Astro menawarkan 182 saluran TV, termasuk 48 saluran HD, yang disediakan melalui satelit TV Direct-To-Home, IPTV dan OTT. Astro menyediakan perkhidmatan HD, 3D, PVR, VOD dan IPTV melalui Astro B.yond dan Astro On-The-Go.

 Memenuhi komitmen untuk merapatkan jurang digital untuk semua rakyat Malaysia, Astro memperkenalkan NJOI sebagai perkhidmatan TV satelit DTH permulaan dan merupakan TV satelit tanpa langganan pertama di negara ini, dengan 23 saluran TV dan 20 saluran radio. Astro Radio yang meliputi stesen radio dengan rangkaian stesen dalam bahasa-bahasa utama merupakan stesen yang mencatatkan pendengar paling ramai, mencecah sekitar 12.6 juta pendengar setiap minggu di Malaysia dan boleh didengari melalui saluran terrestrial dan digital.

Bahagian digitalnya merangkumi penerbitan digital, aplikasi dan platform serta penerbitan majalah hiburan dan gaya hidup tempatan. Astro telah menerima Anugerah Emas bagi kategori Media dan Hiburan di Putra Brand Awards Malaysia untuk 5 tahun berturut-turut dari tahun 2010 ke 2014, termasuk Anugerah ‘Brand of the Year’ pada tahun 2012 dan ‘Brand Icon’ pada tahun 2013. Projek Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) yang dianjurkan oleh Astro telah menerima tiga pengiktirafan Stevie Awards dari Anugerah Perniagaan Antarabangsa (IBAs) 2013. Anugerah-anugerah ini merupakan pengiktirafan terhadap usaha Astro yang melambangkan inovasi, kualiti serta tanggungjawab sosial korporat yang kukuh.


Mengenai Mastermind Group Sdn Bhd.

Mastermind Group Sdn Bhd adalah pusat sehenti untuk penerbitan kandungan berkualiti tinggi bagi penonton tempatan dan antarabangsa. Portfolio perkhidmatannya merangkumi pengkonsepan kreatif ke penghasilan kandungan, produksi dan pasca-produksi untuk pelbagai klien bebas. Sejak 2009, Mastermind Group telah mencipta kandungan layar untuk barisan klien yang mengagumkan termasuklah Heinz, McDonalds, Kidzania, Canon, Tabung Haji, Berjaya Corporation, Korea Tourism Organization, 8TV, Asian Food Channel, Astro Malaysia, CNBC, AXN. Syarikat ini diketuai oleh seorang ikon serba boleh industri televisyen, Jehan Miskin. Untuk maklumat lanjut mengenai Mastermind Group, layari
www.mastermindgroup.com.my.

Bagi pihak Mastermind Group Sdn Bhd – Untuk pertanyaan media, sila hubungi Amy Lisa | PR Associate | Geometry Global | 6019-289 5125| amy.lisa@geometry.com

Friday, November 14, 2014

Seminar Dunia Pelaburan Saham Untuk Bumiputra


Seminar Dunia Pelaburan Saham

Baru-baru ini berlangsungnya Seminar Dunia Pelaburan Saham yang bertempat di Menara PGRM Cheras..Program pelaburan saham ini sudah kali ke-11 dijalankan sepanjang tahun 2014 dan seramai 7,000 orang telah menghadiri program sejak tahun 2012.

Bila sebut pasal saham sahaja.., pandangan orang biasa-biasa macam gua ni mesti cakap

"ala orang cina boleh la main saham"

Tidak dinafikan..., lebih kurang hanya 24% sahaja kaum bumiputra yang berkecimpung dalam bidang ini di Bursa Saham Malaysia.

Dengan itu program pelaburan ini mendedahkan para peserta khususnya Bumiputra mengenai ilmu pelaburan saham yang rata-rata dimonopoli oleh bangsa bukan Bumiputra. Program ini bermatlamat untuk mengukuhkan inisiatif meyokong pertumbuhan pelabur Bumiputra di Malaysia.

Program ini dikendalikan oleh 2 orang ikon dalam industri pelaburan saham yang masing-masing mempunyai kekuatan serta pengalaman yang amat berharga untuk dikongsikan iaitu :

1. Mentor Pelaburan Saham No1 Malaysia, Tuan Haji Mohd Asri Ahmad 
(https://www.facebook.com/hj.mohdasri.ahmad)


 haji mohd asri ahmad

- Tuan Haji Mohd Asri Ahmad mempunyai pengalaman dalam bidang saham lebih dari 17 tahun..,  jadi memang tidak boleh dinafikan lagi ilmu dan pengalaman yang beliau ada dalam bidang saham ini.


2. First Vice President, Head of Retail Strategy, Affin Hwang Capital, Dato’ Dr Mohd Nazri Khan.

mohd nazri khan

- Dato’ Dr Mohd Nazri Khan pula merupakan Presiden MATA (Malaysian Associates of Technical Analysts) iaitu badan yang bertanggungjawab dan berkuasa dalam bidang Teknikal Analisis di Malaysia.


Seminar Pelaburan Saham yang berlangsung di Menara PGRM Cheras baru ini full house.., penuh dan padat.. apa yang lebih menggembirakan untuk penceramah ialah Program ini dihadiri oleh kaum Bumiputra.

Gua sendiri bila tengok peserta yang datang punya ramai kita punya aura sendiri akan naik ditambahkan lagi dengan perkongsian dari 2 orang mentor yang sangat disegani

Ada orang cakap-cakap dan perli gua..,

"fuiyoo nak main saham sekarang "
" ala benda macam ni belum tentu halal"
"ai...nak jadi kaya ke.."

Bagi gua.., cakap-cakap sindir ini tak lut untuk gua..hahaha., sebab yang berkongsi ilmu ini bukannya orang biasa-biasa.., tapi dari ikon saham negara yer dak..?

Kot gua nak belajar main candy crush boleh la gua dengar cakap-cakap dan nasihat dari kawan gua.., so bila kita nak belajar sesuatu ilmu itu elok la pada yang ahli..

Untuk menjadi usahawan berjaya serta menjadi seorang pelabur yang bijak, perkara pertama adalah ilmu. Dengan ilmu, kita akan menjadi seorang usahawan dan seorang pelabur yang tidak mudah ditipu serta kebarangkalian untuk gagal itu rendah.

seminar pelaburan saham cheras

Korang boleh tengok video sekitar Seminar Dunia Pelaburan Saham untuk Bulan November di bawah ini



******************************


Bahaya Pelaburan Saham Tanpa Ilmu

Segala permasalahan di atas sekiranya silap jalan penyelesaiannya akan membawa kepada..

Kerugian Wang

Setelah banyak wang ringgit anda laburkan sama ada untuk seminar,buku dan pelaburan anda akan mulai sedar bahawa banyak wang yang anda telah belanjakan semata-mata untuk mencari teknik yang betul-betul menjana keuntungan.

Kerugian Masa

Masa yang diperuntukkan untuk belajar, mencuba dan mempraktikkan kaedah-kaedah yang diperkatakan "Holygrail". Seharusnya, masa yang ada ini anda boleh peruntukkan untuk membuat banyak lagi aktiviti yang lebih berfaedah.

Kerugian Tenaga

Berkejar ke sana sini, menelaah buku-buku berkaitan pelaburan, habis tenaga digunakan untuk ke seminar yang merata-rata, akhirnya menyebabkan anda...

Putus Asa

Ketika ini, anda sudah tidak lagi mempercayai pelaburan saham akibat sudah kerugian masa,wang dan tenaga. Hasil usaha anda selama ini menjadi sia-sia dan akhirnya anda bertekad untuk tidak lagi melabur dalam pasaran saham. Ya, pasaran saham terlalu kejam buat diri ini!

Punca Pelaburan Anda Gagal

Mungkin anda pelik dan tertanya-tanya bagaimana anda masih tidak boleh menjana keuntungan daripada pelaburan. Walaupun sudah berpuluh-puluh buku sudah dibaca, berpuluh-puluh teknik sudah diuji, anda masih gagal untuk mencapai keuntungan yang anda impikan.

Ini semua berpunca daripada:

-Tiada MENTOR untuk anda merujuk segala permasalahan.

-Merasakan ilmu yang ada sudah mencukupi.

-Tiada pengetahuan asas dalam pelaburan.

-Menggunakan teknik pelaburan yang rumit dan bercampur-campur.

-Tidak mengetahui Cerita di sebalik tabir terjadinya urusniaga.



******************************

Jangan sibuk cerita bisnes jika tiada duit simpanan!
Jangan sibuk sembang pasal pelaburan jika tiada duit simpanan!
Jangan berani nak berbisnes jika tiada Mentor Bisnes!
Jangan tunjuk terer nak Melabur di Pasaran Saham jika tiada Mentor Saham!

Fikirkan bagaimana anda boleh menjana pendapatan pasif sebagai sumber pendapatan berterusan setiap hujung bulan, mingguan atau tahunan walaupun tidak melakukan apa-apa.


JADI APA TUNGGU LAGI...!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gua amat rekemen kawan-kawan sekalian ke ‘Seminar Pelaburan Saham’ oleh Tuan Hj Mohd Asri bin Ahmad dan Dato’ Dr Mohd Nazri Khan

Sesi seterusnya InsyaALLAH akan berlangsung pada 19 & 20 Disember 2014 (Shah Alam).

Untuk maklumat lanjut mengenai seminar-seminar Tuan Hj Asri Ahmad yang bakal diadakan di masa akan datang, layari

www.asriahmadacademy.com

Thursday, October 23, 2014

"Hai abang ujang"

gambar hiasan



Erm...., salam muhibah semua,  muah muah
*sambil peluk sorang2 laga-laga pipi (boleh bayangkan tak gaya ni)

Tak boleh bayang lantak korang la.., ok nak story cerita kisah semalam


Semalam hari cuti kan..?? siapa tak cuti tu padan muka la sebab kena kerja..hehe, disebabkan semalam hari cuti umum, pakcik si YANA kawin semalam setelah beberapa tahun membujang..

Tapi Alhamdulillah akhirnya beliau bertemu jodoh kembali selepas berpuluh tahun..., aik macam tergantung je ayat gua.., lantak la itu bukan pointnya untuk gua up story ni hee



*********************************************

Lokasi : umah atok di shah alam
Masa : lepas asar


Biasa lepas majlis kahwin kan ada makan-makan.., petang gini santai-santai lepak je...,

Sedang gua syok duduk dikerusi empuk sambil layan candy crush yang level 345 tak lepas-lepas sejak setahun yang lepas.., tetiba yana tegur

"papa tolong amikkan gambar"

minta Yana sambil tangan kanan dia menyelok poket kirinya, dan mengeluarkan sebijik talifon bimbit keluaran apple yang gua hadiahkan sempena ulang tahun perkahwinan tempoh hari.

" uik., gambar apa.?"

tanya gua ringkas sambil meneruskan mengebom coklat dan gula dalam game candy crush yang bangang ini.

" tolong ambil gambar dengan dia ni.."

yana memuncungkan bibirnya ke arah seorang wanita yang comel, ketinggian budak itu dalam 5kaki 4inci..

"Siapa dia ni" 

tanya gua lagi sambil sepantas kilat gua bangun tanda teruja dengan budak perempuan tersebut..

"dia silent reader i"

jawap yana ringkas sambil membuat raut wajah penuh bangga dengan silent reader nya..


tetiba.....!

"hai abang ujang..."

sampuk wanita comel itu sambil tangannya melambai-lambai ke arah gua.., sambil lambai beliau melemparkan senyuman manis dan terselah dengan lesung pipit di belah kiri pipinya.

Belum sempat gua nak membalas senyuman dan lambaian.. dia menjawap lagi

" saya kenal kak yana dari abang ujang.., saya follow blog abang ujang dah lama.., dari sebelum korang kahwin lagi dah baca blog  abang ujang.."

Gua yang tadi muka macam minta penampar terus otometik buat muka bangga mengalahkan muka bangga yana tadi..

Yana disebelah dah macam tak puas hati kenapa ramai orang kenal dia berpunca dari gua..,,hihi

Malas la gua nak cita panjang-panjang.., senang cerita lepas tu yana pun bergambar la dengan silent reader dia dan ex silent reader gua..hahahaah

Korang tunggu je la yana update story pasal ni dengan gambar bersama dengan budak tu ok


 ***************************


p/s : gua syok sebernarnya kalau stranger baca blog kita.., tapi kalau kenalan dah baca gua akan rasa annoying dan malu...hihi



Wednesday, October 8, 2014

London Mari...!! Emirates Stadium Wei...Khas Untuk Peminat Arsenal


Adik ipar gua baru balik dari belajar di London.., so dia membawakan gua seketul puzzel Stadium Emirates..!!! wohaaa

Kepada peminat Mancherter United, Liverpool dan Chelsea.... korang simpan je la niat jeles sebab takda model stadium korang ok hahaha

Ni gua tak berani nak bikin lagi sebab takut hancur..., dan gua rasa macam payah gak nak pasang menatang ni..

puzzl stadium arsenal


Thanks adik sebab belanja abang ipar kau ni hadiah best...!!!


Maybe lagi setahun dua baru gua pasang.., sebab sayang hahahahah., bila gua dah pasang nanti gua amik gambar lagi ok..

So yang atas tu puzzel je kan...,? ni gua belanja sikit gambar real stadium emirates.. trowback masa gua pergi dulu hahahahaha..





Nie gambar dalam stadium pulak..., saja bakar line peminat Arsenal yang lain....



So sikit je la tepek gambar stadium..., nak baca detail story pasal Stadium Emirates baca di SINI  
Gua ada share macam mana nak pergi stadium dengan berapa kos tour semua ok..

Stadium Chelsea gua ada pergi gak.., tapi dah setahun lebih asyik tak taip je entri hahahaha



Tuesday, September 30, 2014

Google Street View Dah Ada di Malaysia..!!

google map malaysia

Gambar rumah dekat atas ni bukan dari kamera gua ataupun dari sesiapa.., tetapi dari kamera  Google hihi.., power dak..?? ala live view dari Google Street View Malaysia

Gua rasa ada yang dah biasa dengar Google Street View yer dak..? tapi sebelum ni dekat Malaysia takda.., yang ada kita boleh view jalan dari atas je dari google map..view dari satelit sahaja yer dak...?

Baru ini google map Malaysia dah update dan lagi best kita boleh live view lagi..!!! , lagi memudahkan korang untuk tengok jalan sebenar.., gua dulu melancong ke London study jalan guna google street view la..hihi

Tak sure bila Google Street View Malaysia ni bermula..tapi yang pasti gua baru tau la hahahaah

car google maps

Kalau korang ada perasan baru-baru ini ada nampak kereta google maps berlegar-legar dijalan raya yer dak..? ni la hasilnya selepas dia tawaf satu malaysia..hehe. Dapat la kita melihat gambar secara dekat kasan mana yang kita nak tuju..idok la melihat dari pandangan satelit je

Meh gua pahamkan ke korang apa yang gua maksudkan Google Street View.

Bawah ni gambar rumah mak gua dari google map, yang selepas renovate hasil design gua..wohaaaa, boleh baca detail di  SINI

Tapi ni belum 100% lagi..
Gambar google street view malaysia


Bawah ni pula live view perking di opis gua.., fuh.. ada gak gambar kete gua hahaha, parking haram tu..



Lepas ni siapa yang rindukan kampung halaman, boleh la main-main dengan google street view ni ok.., menarik wooo hahaha

Ni gua ajar sikit cara dia..., mula-mula korang google la nama taman atau nama kampung korang.., lepas google korang klik tab MAPS

Dah masuk GOOGLE MAPS, korang carik belah kanan, suduh bawah sekali akan jumpa gambar orang.., tengok gambar bawah ni


Dah jumpa gambar orang tu..,korang klik orang tu..hold dan tarik mouse ke jalan yang korang nak steet view tu..., dan lepaskan orang tu ke jalan yang korang nak live view....


Kalau Google Maps korang berat..., boleh cuba guna Instant Street View (klik)


Setakat ini gua rasa street view boleh dilihat dari jalan utama sahaja.., kalau jalan-jalan kampung tak sure lagi.., korang boleh la cuba dan share lokasi live view kampung korang dari Google Street View..

***************************************

Lepas ni tidak la korang sesat lagi untuk pergi ke rumah kawan-kawan.., kerana sebelum korang pergi satu lokasi tu, elok la dulu google alamat dan boleh View Live lokasi kawasan yang dituju yer dak..?

Tips untuk melancong pun, korang elok guna google street view untuk memudahkan kepala otak korang save suasana tempat yang untuk tuju..('',)

Sekian..Peace (~_^)v

tags : google maps live view malaysia, maps live view malaysia, google live view malaysia, google live street view malaysia, peta google malaysia





Friday, September 26, 2014

MINYAK WANGI MURAH The Perfume Story !!


Majoriti remaja sekarang ini menggunakan minyak wangi yer dak..??  yang pakai minyak wangi ni tidak la bermakna dia seorang yang busuk..., tapi siapa yang pakai minyak wangi pasti dia bau wangi tak bau busuk..hihi

Gua ni tidak la pemakai sesuatu minyak wangi yang tetap.., suka gak tukar-tukar jenama janji murah hahahaha. *nampak sangat tak setia kan..

Baru ni gua ada try minyak wangi jenama THE PERFUME STORY


**************************************


The Perfume Story Inspired By Paco Rabbane 1 Million
(untuk lelaki)

-  aku suka gila bau minyak wangi untuk lelaki ni.., bau dia tak keras sangat, so sesuai dengan gua yang muka jambu ni hahahaha

- lagi satu bau dia boleh mengghairahkan kaum hawa.., macam gua yang muka jambu ni bila gegirl bau mesti rasa nak kiss gua...hihi

- untuk yang dah kawin korang try la pakai minyak wangi ni sembur dekat leher..., fuh......power..!!! hahahhaha, takyah sembur banyak sangat pun takpe



 The Perfume Story Inspired By Britney Spears Midnight Fantasy
(untuk perempuan)

 -





The Perfume Story ini  menggunakan PATI yang diimport dari BRITAIN dan FRANCE, so bau dia memang menyegarkan dan harga dia mampu milik abaq ang..hehe

Ni nak habaq mai.., harga dia mesti korang ingat mahal yer dak..?? gua malas nak cakap murah... untuk adil gua cakap harganya berpatutan sangat

Harga Minyak Wangi The Perfume Story

Body Perfume 10ml - RM 15.00
Body Perfume 30ml - RM 30.00
Air Freshener 8ml - RM 10.00

Untuk tambahan.., dorang akan buat promosi beli 2 botol Perfume(30ml) korang akan dapat 2 botol Air Freshener secara PERCUMA....!!! ye ye PERCUMA..!!!




 
Bawah ni gua senaraikan pilihan minyak wangi yang ada..., so korang boleh pilih mana yang sesuai untuk orang...

The Perfume Story Body Perfume

Body Perfume For Man:
1. The Perfume Story Inspired By Paco Rabbane 1 Million
2. The Perfume Story Inspired By Mont Blanc Legend

Body Perfume For Women
1. Th.e Perfume Story Inspired By Victoria Secret Bombshell
2. The Perfume Story Inspired By Britney Spears Midnight Fantasy


Gua tepekkan sekali pilihan wangi untuk Air Freshener.., sesuai diletakkan di kereta, bilik, bilik air, almari, dan jangan main gila letak dalam peti ais pulak ek..hehe

Air Freshener (Car Perfume)
1. Vanilla
2. Lavender
3. Apple Blossom
4. Lemon Lime
5. Sparkling Lemon
6. Burberies
7. Pandan
8. Tea Rose
9. Power Floral
10. Love Spell
11. Sakura
12. Grape
13. Tokyo Orange
14. Strawbery
15. CK Air
16. Country Garden
17. Island
18. Midnight
19. Tutti Fruitti
20. Escalade
21. Herbal Essence
22. Honey Dew

**************************************

Mana korang nak dapatkan minyak wangi ni..?? ha jawapan dia korang boleh wusha di :

    Facebok : https://www.facebook.com/thestoryofperfume
    Instagram : http://instagram.com/theperfumestory

    Call/SMS/WHATSAPP :

    011-32544510 (Pejabat Urusan)
    017-2049259 (Bella)
    018-3163846(Thaaqhib)

Friday, September 19, 2014

5 Perkara Yang Saya Rindukan


Cabaran 30 hari gua rasa dah lama terkubur..., sebab macam banyak je gua terlepas..!! hahaha. hari ini dah masuk cabaran hari ke berapa pun gua tak tau..hahaha, rasa dah 18 dan entri gua rasa baru ada 10 hihi ker lebih lagi ek..??

Hari ini gua ingat malas nak buat gak sebab sibuk..!! tapi disebabkan paksaan dari rakan lama gua terpaksa buat untuk menjaga hati kawan-kawan hahahaha

Tajuk hari ini gua nak buat adalah "5 Perkara Yang Saya Rindukan" so dikesempatan tajuk ini boleh la gua selitkan story kawan-kawan lama yer dak..?


1. Rindukan Kawan-kawan masa belajar di sekolah Bandar Baru Bangi

- Kenangan dorang best gila..., ketika tingkatan 3 di sekolah menenang kebangsaan bandar baru bangi jalan 2... segala nakal kejadah yang ada dalam group ini....hihi

Gambar lama dengan dorang tak banyak sangat sebab zaman dulu siapa ada kamera tu anak orang kaya je..hihi




2. Rindukan Kawan-kawan masa belajar di sekolah Teknik Ampangan

Masa masuk teknik ni dah tentu la tingkatan 4 yer dak..? ini adalah pengalaman pertama gua masuk asrama..., segala pengalaman mak nenek dapat bila masuk sekolah teknik ni

Paling gua tak boleh lupa adalah pengalaman mandi beramai-ramai hanya pakai spender je...mula-mula malu gak mandi ramai-ramai pakai spender.., lama-lama mandi bogel pun no hal hahaha

Malas la cerita bab jahil yang lain dekat sini..., tapi paling rindu disini adalah aktiviti sukan..,, gua sangat aktif sukan disekolah teknik ini, dan benda paling gua rindu adalah sukan bola disini.., dapat menjadi naib juara peringkat negeri..!!








3. Rindukan Kawan-kawan masa belajar di Politeknik Shah Alam

- Stendet budak teknik yang tak berapa nak pandai.., habis belajar teknik politeknik la tempatnya hahahaha.

Zaman di Politeknik pun best gila.., tapi segala sukan mak nenek gua tinggalkan kerana apa pun tak tau.., barang kali fokus nak belajar kot sebab tu sebab dapat anugerah dekan hahaahahha,(padahal meniru)

Dekat politeknik ini juga masing-masing dah matang dan dekat sini belajar erti persahabatan..., susah senang ada rakan kita.




Dari ketiga-tiga kategori kenalan gua atas itu.., sangat gua rindukan.., dan sampai sekarang hubungan kawan ini tak putus masih lagi terjalin di group-group whatsapp..!!!


Dorang nak 5 perkara.., tapi gua buat 3 je.., sebab apa..?? sebab malas nak menaip hahahahaha

***************************************

Sekian..Peace (~_^)v


p/s : yang balas baca terus skroll tu tengok je la gambar gua muda-muda k..hee




Monday, September 15, 2014

Kisah Aku dan Kasut Sekolah


Cabaran 30 hari untuk gua punya dah kelam kabut.., gua pun tak ingat sebab banyak terlepas.., tapi gua settlekan je mana yang tajuk best untuk gua hahaha

Tajuk kali ini dorang minta "Cerita Kasut Anda" , Entri pasal kasut ni dah lama gua buat..so gua edit dan naikkan je entri lama ni ok..hahahaha




****************************************** 
Al-kisahnya

Kira-kira 12 ke 13 tahun dahulu, gua bersekolah di SMK  bandar baru bangi jalan 2., pada masa itu gua berada di tingkatan 2 macam itu.

Zaman cuti sekolah merupakan saat paling heaven bagi gua dan rakan-rakan sebaya, main bola sepak dan galah panjang  merupakan hobi yang paling best bila zaman cuti sekolah di kawasan perumahan gua. Bukan macam budak zaman sekarang ini dimana cuti sekolah aktivitinya lebih kepada game komputer , dan paling parah lagi 24jam online FACEBOOK yer dak..??

Dukacitanya gua bermain bola bukan menggunakan boot bola seperti orang lain, tetapi gua menggunakan kasut sekolah jenama BATA . *biasa la orang miskin

Lama-kelamaan kasut BATA gua kelihatan buruk dan hampir koyak..begitu la rutin aktiviti gua bila cuti sekolah

Mak gua selagi kasut boleh pakai dan tak koyak dia tak akan beli yang baru, suatu hari gua beranikan diri untuk meminta mak gua kasut baru.

***********

Lokasi : dapur rumah
Masa : magrib


"mak.., minggu depan dah nak start sekolah, apar nak beli kasut baru boleh.." rayu gua kepada mak gua yang tengah potong bawang di dapur


"erm..., kasut yang sebelum ini kan ada sayang"  jawap mak gua sambil mengelap peluh di dahinya menggunakan tangan kirinya


" ala mak..,kasut lama tu dah kotor la..nak beli kasut pallas jazz design baru" - rayu gua lagi sambil tunjuk gambar kasut ini kepada mak gua


"kan elok lagi kasut lama tu " pujuk mak gua sambil meneruskan memotong bawang.


Agak tidak puas hati dengan jawapan mak gua , gua bersuara lagi

" ala mak ni, tengok orang lain semua beli kasut sekolah baru, apar nak gak..!? takkan la mak takda duit langsung" gua mula meninggikan suara


" nanti kalau mak ada duit lebih kita beli ok" jawap mak gua sambil mengelapkan air mata disebabkan memotong bawang terlalu banyak 

" ala tu jer la jawapan mak" 

gua terus pergi meninggalkan mak gua memotong bawang-bawangnya


 *****************

Dalam fikiran gua dulu, mak gua mengelapkan air mata mungkin disebabkan bawang., tetapi sekarang baru gua paham air mata yang mengalir di pipi mak gua bukan disebabkan bawang tetapi disebabkan perbuatan gua ..sob sob..=(


Setitik air mata mak mengalir , berdosa seorang anak itu.. jadi gua sekarang berusaha sebaiknya untuk membuatkan mak gua gembira dan senyum sentiasa..('',)




Sekarang gua dah besar panjang dan bakal jadi bapa orang pun.., ('',)
 
Kepada anak-anak yang masih belajar tak kira zaman persekolahan ataupun Universiti, jangan la membebankan mak dan ayah anda dengan meminta benda yang tidak perlu.

Kalau kau anak orang kaya takpa sila la pau mak bapak korang...hahahaha

Yang belajar jauh jangan la membiarkan seorang mak rindu kepada anda, rajin-rajin la kol mak walaupun sekadar mengadu " mak jerawat saya dah besar"

 Ayat yang paling gua tacing ialah 

"sayangilah mak anda selagi mereka masih ada" =(


Sekian..


p/s : dulu gua suka curik stokin abang gua, dia nak pergi sekolah tengok2 dah takda..hahaha

#kelabbloggerbenashaari

Saturday, September 13, 2014

OMG Fest 2014 Kembali Lagi...!


OMG Fest 2014 kembali lagi sempena raya haji tidak lama lagi.., OMG Fest adalah  singkatan kepada “Oh Must Go Festival” yang akan berlangsung pada hari Ahad 28 September. Ia diadakan di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia & Kebudayaan Selangor, Seksyen 7 Shah bermula pada pukul 10pagi hingga 9malam.

Gua sempat join acara sidang media OMGFest! CRAZY RAYA SALE - PART 2 yang telah diadakan pada 11 September 2014, bertempat di Calton Holiday Hotel Shah Alam. 

Apa yang menarik perhatian gua dalam OMG Fest 2014 ini ialah kita semua akan berbelanja dan berniaga sambil beramal.., untuk peniaga bukan keuntungan dunia yang mereka kejarkan dan untuk pembeli pula kita berbelanja sambil menderma. Ini kerana sebahagian keuntungan dari jualan peniaga akan dermakan kepada Palestine... terbaik yer dak..?

Selain itu OMG Fest juga bergabung dengan Muslimah Divers untuk mereka sama bergerak memperkenalkan Penyelam Penyelam Wanita Muslimah dalam #MDdive4GAZA (Muslimahdivers Dive 4 Gaza) bersama Axtiviti Bazaar OMG Fest .





Pada 14-16 september ini penyelam muslimah ini akan berada di Pulau Tioman untuk menyelam kedasar lautan untuk membawa bendera palestine tanda sokongan terhadap GAZA. Menarik untuk kita lihat penyelam muslimah kita akan menyelam yer dak..? siapa berminat boleh hubungi mereka di Facebook 

Antara rakan blogger yang hadir pada sidang media OMG fest tempoh hari..



**************************************

Tapak OMG Fest




200 BOOTHS WITH MORE 15 ARTIST/CELEBRITIES JOINING..

** ARTISTS PERFORMANCE
** FASHION SHOW
** TALK BY WELL-KNOWN SPEAKER
** HAPPY HOURS!!
** PLAYLAND FOR KIDS TO PLAY
** MEDIA COVERAGE
** AND MANY MORE ACTIVITIES!!

KOMPLEKS BELIA & KEBUDAYAAN SELANGOR ( SEBELAH TASIK SEK 7)
SEK 7 SHAH ALAM, SELANGOR

SUNDAY, 28TH SEPTEMBER 2014
10 AM - 9 PM

ONLY 1 FULL DAY OF CRAZY SALE!!

Untuk Sebarang Pertanyaan & Tempahan Ruang Niaga, Sila Berhubung Mereka Melalui:

E-Mail : enquiry@omgfest.my
WhatsUP : 012-426 9280 / 012-282 5015 / 019-279 6275
Call/SMS : 011-2626 1656 / 012-282 5015 / 019-279 6275

Friday, September 12, 2014

Cabaran 30 Hari | 5 Wishlist Ujang9897



Cabaran 30 hari ini gua rasa dah tak tercabar dah.., sebab dah kelaut..!!! hahahaha belum separuh bulan gua dah tak tercabar... siot toi.!

Hari ini dah masuk ke cabaran ke berapa pun gua tak ingat.., tapi untuk tajuk kasi ini ialah 5 Wishlist atau dalam bahasa melayu dia selepas di google translet ialah


Kau nampak punya serius gua nak terangkan maksud Wishlist tu , siap google translet untuk korang wahahahaha... ok saja jadi bangang-bangang sikit supaya korang tak jadi orang terlalu serius serupa hitler.!

*********************************

Ok kita tinggalkan cerita hitler sebelum gua melucah benda lain.., baik kita teruskan 5 wishlist gua iaitu



1. NAK KURUS 

- sejak dua menjak ini perkara pertama yang kawan lama jumpa gua mesti akan cakap
"kenapa kau makin bulat"
"kenapa kau dah gemuk"
"wei kenapa kau gemuk gila babi...!!!"

korang nampak betapa kritikalnya keboroian gua..sampai mereka kaitkan dengan babi...sob sob sob.., ultraman max pun ada perasaan inikan gua yang bernama ujang hihi

2. TANAK GEMUK

- Sejak dah makin boroi ni gua harap gua tak bertambah gemuk lagi lepas ini.., eh eh macam sama je dengan wishlist no 1.. so next

3. TURUNKAN BERAT BADAN

- Sekarang berat gua 80-81kg.., so dengan ketinggian gua iaitu 178cm..., secara BMI nya berat badan gua tak ideal oi..!!! korang paham tak bila dapat kiraan begini, moral untuk jadi model sambilan boleh terbantut..!!! derm!!! dukacitanya ramai pengiklan luar rejek gua jadi model kerana berat badan melampau gua...so gua nak turunkan berat badan..!!!!

*siapa caya gua nak jadi model dia bengong

4. NAK CIUM BINI


- Gua sekarang ni suami orang..., so malam ni gua ingat nak kiss bini gua la..!! hahahaahhaha 

5. DOAKAN SEMUA WISHLISH KAWAN TERCAPAI

- gua rasa ramai yang buat entri wishlist ni yer dak..?? so gua doakan dan mengharap semua wishlist korang tercapai..!! tapi ingat setiap apa yang kita impikan tu kena ada usaha dan cara yang betul.., jangan jadi macam gua..nak kurus tapi makan serupa gaban lagi..hahahaha



Sekian..Peace (~_^)v

p/s: nampak tak punya serius gua nak kurus..sampai 3 wishlist point yang sama

#kelabbloggerbenashaari


Tuesday, September 9, 2014

5 Lelaki Yang Menarik Perhatian


Gambar hiasan kat atas ni ialah encik tom cruise..., gua tepek muka dia sebab ramai kata gua hensem macam dia..., siapa tak setuju gua unfriend dia dekat facebook..hihi

Masuk cabaran hari ke sembilan ini depa minta buat tajuk 5 lelaki yang menarik perhatian anda.., derm..!!!!!!!!!!!!!!  korang ingat gua gay ke..?? hahahahaha

Siapa yang punya idea suruh buat tajuk ni mesti perempuan.. kan kak sue..?? hihi

Ok fine, gua sporting so gua senaraikan la 5 ciri-ciri gua iaitu yang berjaya menarik perhatian kaum wanita..hahahaa

Buat apa gua kasi contoh orang lain kalau kita sendiri ada yer dak..??

***********************************

Kita utamakan adalah yang berciri agama ok..itu 1st.., tapi kita senaraikan 5 yang sampingan yang lain.


1. Suka budak-budak

- kajian daripada universiti of the souce mengatakan 90% wanita di muka bumi ini suka pada lelaki yang sukakan budak-budak... ini kerana lelaki yang sukakan budak-budak mempunyai sifat penyayang

* tengok gua kalau dengan budak-budak memang geram..., lagi gua suka bila buat budak tu menangis hahahahaha



2. Pandai Main Gitar

- Kajian dari universiti oxpotot mengatakan 85% wanita sukakan lelaki yang pandai bermain muzik.., hal ini dikuatkan kerana 5% wanita sanggup bunuh diri apabila clash dengan kekasih yang pandai bermain muzik..

* 100% bekas kekasih gua iaitu heliza, lisa surihai dan yana samsudin suka gua sebab gua pandai main gitar.. padahal bukan teror sangat pun main hahahaha



3. Romantik

- Dr elmatorer mengatakan lelaki romantik dia banyak jenis..dan dia sendiri menjadi gila kerana mengkaji benda yang dia sendiri tak pandai kaji

* gua ni tak la romantik..., tapi reti la nak kasi hadiah buat suprise untuk orang tersayang.., yang terbaru sempena ulang tahun hari tu gua kasi YANA hadiah iphone 5s so tu tanda gua romantik.., amacam riak tak..? hahaahhaa

4. Anak Mak

- Jangan nak mengutuk kepada lelaki yang anak mak ni..ALLAH sayang pada semua anak mak hihi

* gua anak mak tapi bukan jenis tinggalkan anak bini ..syukur mak gua pun fleksibel dan sporting



5.  Pelawak

- Kajian dari pakar kesihatan dunia mengatakan .., wanita suka kepala lelaki yang ada unsur lawak kerana boleh mengubati penyakit hati

*gambar bawah ini bukanlah menandakan gua tengah buat lawak.., dan kita tak perlu jadi pelawak seperti raja lawak..cukup kita boleh memberikan senyuman kepada pasangan kita.., itu dah cukup untuk kita mempunyai unsur lawak.


***************************

Jadi..., puan awek diluar sana bukan senang nak dapatkan 5 ciri-ciri lengkap ini ada pada seorang encik pakwe..

Tapi gua mempunyai kelima-lima ciri ini ..., beruntungkan si YANA dapat gua..?? hahahahaha

Sekian..Peace (~_^)v


#kelabbloggerbenashaari