Friday, December 31, 2010

Safee Sali dan Mokhtar Dahari



Belum setaraf SuperMokh



JAKARTA - Lima gol yang dijaringkan pada Piala Suzuki AFF, telah menambat hati peminat Malaysia dan pemerhati bola sepak, kini nama Safee Sali menjadi sebutan di Asia Tenggara.


Di tanah air, sudah ada peminat yang membandingkan kehebatan yang dimiliki oleh Safee, setanding dengan bintang legenda bola sepak Malaysia, Allahyarham Mokhtar Dahari.


Ketajaman melakukan penyudah, kepantasan melakukan larian dan skil menggelecek yang dimiliki pemain berusia 26 tahun ini, dilihat seolah-olah jelmaan SuperMokh pada zaman kemuncak kariernya.


Begitupun, Safee, Penjaring Terbanyak Piala Suzuki AFF 2010, mengakui masih terlalu jauh untuk dibandingkan dengan Mokhtar, kerana baginya penyerang legenda negara itu berada pada kelas tersendiri.


''Allahyarham Mohktar Dahari adalah ikon bola sepak negara. Saya belum rasa layak lagi untuk berada sebaris dengan beliau.


''Namun, saya anggap perbandingan itu satu penghormatan buat saya dan tanda penghargaan buat peminat kepada saya," katanya.


Gol di tempat lawan yang dilakukan oleh Safee pada minit ke-53 pada final kedua di Stadium Gelora Bung Karno kelmarin, memadam semangat kebangkitan Indonesia.


Bertambah teruja, jaringan yang dicipta oleh anak kelahiran Kajang itu begitu cantik, melalui rembatan kaki kiri yang kencang dan tidak mampu diduga penjaga gol Indonesia, Markus Harison.


Mengenai saingan di posisi serangan selepas ini, berikutan kepulangan semula Zaquan Adha Abdul Razak dan Ahmad Fakri Saarani, Safee berkata dia menganggap ia persaingan sihat.


''Ia bagus untuk pasukan, saya akan cuba bersaing bagi merebut tempat. Apa yang lebih utama adalah skuad kebangsaan,'' katanya. -


Sumber dari Utusan.


Mokhtar Dahari



P/S : secara peribadi..aku setuju safee sali penganti Allahyarham Mokhtar Dahari



Thursday, December 30, 2010

Isteri Jiran (13sx)



Seorang lelaki menghampiri rumah jirannya dan mengetuk pintu... Ketika wanita muda tuan rumah itu membuka pintu..lelaki itu bertanya...

"Cik Puan... adakah cik puan pandai bermain seks?"

Kerana terkejut... wanita muda itu menghempas pintu rumahnya dengan perasaan marah... Namun, lelaki itu tetap mengetuk pintu rumah tadi dan bertanyakan soalan yang sama. Kali ini wanita muda itu menjerit sekuat hati sambil mengusir jirannya yang tidak senonoh itu...

Malamnya.. wanita itu telah menceritakan kejadian memalukan siang tadi kepada suaminya. Suaminya berjanji akan menunggu lelaki biadap itu keesokan harinya jikalau dia datang lagi.

Ternyata benar... keesokan harinya lelaki yang sama datang lagi dan mengetuk pintu. Wanita itu segera membuka pintu sementara suaminya bersembunyi sambil memegang senapang... Lelaki itu terus bertanya..

"Cik Puan... Cik Puan ni pandai tak main seks?"

"Mestilah pandai.. kenapa encik bertanya soalan ini?"

jawab wanita itu dengan berani...

"Baguslah kalau pandai..." kata lelaki itu... "

Kalau begitu.. puaskanlah suami cik puan dan beritahu dia supaya menjauhi isteri saya...


Sekian..Peace (~_^)v


P/S : sok cuti nak pergi coping la..

Final Piala Suzuki di Putrajaya


Semalam berlangsungnya Final Piala Suzuki AFF...seperti yang semua tau, keputusannya Malaysia Juara...Terbaik...!!!!!!!!

Aku dan rakan-rakan GAY aku...ops..ops...bahaya nanti keluar paper...,hihi , smlm ktog layan tengok game nie kat presint 2 Putrajaya , sampai pun lewat 5 minit..demmm!!!

Memang layan gila tengok kat sana...dah macam kat Stadium Bukit Jalil...siap buat ombak semua...,

Yang bestnya

-Time azan isyak terus sunyi sepi kawasan tue..hihi (hormat bai)

- Family bwk anak bersantai sambil layan tgk bola

- Siap ada api2...(mcm dlm stadium)

- Siap ada lazer ijau,hihi

- Ramai awek cun tue datang...cuci mata beb

- Yang pasti bestnya Malaysia Juara..hee


Meh layan gambar hasil dari Nokia 3310 aku









Aku tak puas ati keseluruhan semalam ialah kenapa pemain terbaik dia kasi kat mamat indon tue..dah la penalti pun tak masuk...keseluruhan aku rase baik lagi si APEX,SAFEE SALI atau NORSHAHRUL.



Sekian....Peace (~_^)v



P/S : aku dah order jersi malaysia..hehe

Biodata Safee Sali



Biodata

Nama Penuh : Mohd Safee Mohd Sali

Tarikh Lahir : 29 Januari 1984 (28)

Tempat Lahir : Kajang , Selangor , Malaysia

Tinggi : 1.72

Posisi : Penyerang

Jurulatih Individu : Ujang 9897

Status : Dah kawin, dua orang anak


Kelincahan dia aku sangat kagum....terbaik bro...!!!!!!!!





P/S : tengok dia nie teringat arwah mokhtar

tags : safee sali biodata, tinggi safee sali, biografi safee sali, safee sali profile, profile safee sali, foto safee sali, isteri safee sali,

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan Penutup Harian



Keseluruhan segmen bro ben nie sgt la mencabar kepala otak seorg blogger...hehe..selain itu
mengeratkan siratulrahim sesama kwn2 di sini..., Dari suke2 berblog lama- lama jadi ketagih pulak nk update2..tak kisah la entry merepek pun...

Segmen nie juga berbaloi utk blogger newbie mcm saya nie sbb byk membantu naikkan trafik...lepas menang 2 kali segmen bro ben nie trafik sy dah makin cun sikit...dari 130 ke bwh sehari menjadi 500 dan ke atas....terima kasih ek bro ben...

Apa lagi nk merepek pun tak tau...owh...jwpn nie sy tgk takder org jwp...so sy tiru la mane2 jwpn yg ader..hahahah.

bijak menggunakan kesepantan itu penting...dah 100 ke belum nie bro..rase dah..orait2..anta jwpn...hihi


Biodata Khairul Fahmi Che Mat



 APEK

Semua peminat bola sepak tempatan pasti mengenali penjaga gol bola sepak tempatan ni yer dak..? ke cekapan dan ketangkasan beliau memang tidak siapa boleh pertikaikan lagi


Anak muda kelahiran Kelantan ini prestasinya bagi gua semakin meningkat naik.


Biodata APEK


Nama Penuh : Khairul Fahmi bin Che Mat (apek)

Tarikh Lahir : 7Januari 1989 (23)

Tempat Lahir : Kota Bharu, kelantan, Malaysia

Tinggi : 1.70 (5 kaki 7 inci)

Posisi : Penjaga Gol

Jurulatih Individu : Ujang 9897






P/S : bagi aku dia la hero harimau malaya dan harimau muda

tags : biodata khairul fahmi che mat, biodata penjaga gol malaysia, biodata apek harimau muda, ketinggian khairul fahmi che mat, ketinggian apek, tinggi apek, tinggi khairul fahmi che mat, nama awek khairul fahmi che mat

giveaway 3tahun blog misztrex!



Setelah di TAG oleh cikgu su aku menjalankan tanggung jawap melaksanakannya..hehe
thanks cikgu.

Seperti yang dikehendaki..aku cube melaksanakan syarat-syaratnya..iaitu :

1) follow blog http://misztrex.blogspot.com/ dan ingat no follower korang

- Dah PoLo lama..tak ingat la yg ke brapa..

2) share dan like button facebook di entry ini dan sila ingat no like korang

- dah juga...no 24

3) buat satu entry bertajuk "giveaway 3tahun blog misztrex!" dan letak banner kat atas ni dan link kan ke entry ini

- dah jugak..hihi

3) tag 3 orang dan make sure mereka tahu

-wannie

- wacanaku

-Rusa lari


4) letak banner giveaway di sidebar blog korang dan link kan ke entry ni

- orait....

5) tinggalkan link penyertaan, no like button dan no follower korang kat comment entry ni.. untuk senang trex check nanti yea...

- dah


keterangan lanjuk klik sini


Sayang Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak

Utusan

Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.


Sayang dia ketat2...sebab esok dia bagi cuti.....hehe


P/S : syok gila layan bola kat putrajaya semalam

Wednesday, December 29, 2010

Aku dan Ben Ashaari

Hari nie bz...Tapi gersang


Kesibukan diri aku melanda hari nie...cis cis...tak sempat join soklan harian ke 3 bro ben..

pastu dah la tak sempat nk update cerita pasal bola malam nie..

bertampah pulak tengah gersang sekarang nie..eh..silap bahasa pulak.., bukan gersang tapi gemuruh atau berkobar2...sebab malam nie malam penentuan Malaysia vs Indonesia...

Masa online kejap tadi pelik gak bace komen member2 kat entry sebelum nie

ada org ckp bro ben puji header aku...dalam hati aku berkata

"gila apa idola aku puji header blog aku.."

belek punya belek blog bro ben, jumpa entri nie...



Terus aku gelak besar...hahahaha...<----cmtue la bunyi aku gelak...


Tipu la kalo aku ckp tak happy, sebab sejak 3 minggu aku mula berblog nie mula2 skali dia POLO blog aku seteleh 8 hari jenguk dia...aku cite pasal dia gak..tgk sini

Kali nie dia buat entry suka vespa buruk blog aku..happy la wei..hahaha..sengal gelak sorang2 aku sekarang nie..

Yana tau la cmner aku skrang berblog..gila meroyan...tak tgk MukaBuku aku dah...hihi


Terima kasih tidak terhingga kepada bro ben sebab suka header vespa buruk aku tue..hihi, tak lupa juga kepada musuh2 ketat aku...,siapa nk jadi musuh ketat aku kena rajin kutuk aku k..hihi

Ok la..nak pergi berak jap...hihi



Sekian....Peace(~_^)v



P/S : malam nie layan Final bola kat putrajaya...

Aku Menang Lagi


Dengan tidak kusangkanya menang lagi la pulak...hahahaha...

Kepada yang tak tau aku menang ape....aku menang segmen bro ben buat kali ker 2...hihi, kali nie no dpt no 3 ,tengok sini

Untuk yang pertama aritue pun no 3...tengok sini

Hadiah ditaja oleh MamaZara..thanks mama ek...yang kelakarnya semua Kaum Adam yang menang...so Kami semua akan pakai Shawls untuk anugerah juara lagu nanti *tiba-tiba*


Tahniah pada semua pemenang


No 1

Naz ( rakan komplot )

NO 2

Areliff ( aritu dia no 2 gak )

No 3

Ujang ( budak baik )


Terima kasih tidak terkira kepada otai yang hensem iaitu bro ben..korang rajin2 la jenguk dia..baik hati tue...byk lagi segmen dia



Sekian....Peace...(~_^)v


Contest Gambar Menarik 2010!!





Kali nie menjalankan tanggungjawap setelah diTAG oleh nad nadiah , thanks ek nad...di Tag mengenai kontes gambar menaraik anjuran tuan tanah bernama areliff....untuk keterangan lanjut..layari la laman sesawang dia..klik sini

Hadiah menarik wei..barangan sukan tue..hihi

Ape ek gambar menarik yang aku nk pertaruhkan...gambo tunang aku la..hehe



Kenapa aku pertaruhkan gambar ini..sebab gambar ini merupakan titik tolak perhubungan aku dan si dia...dan tak lama lagi akan berlangsungnya ikatan perkhawinan antara aku dan dia..,

Bertunang atau dalam bahasa arabnya ialah ‘Khitbah’ adalah muqadimmah atau permulaan kepada ‘Az-zawaj’ iaitu dalam bahasa melayunya bernikah atau berkahwin…Bila letak perkataan arab pula…sesetengah dari kita akan berkata…”itu nak menunjuk alimlah tu”…sedangkan perkataan arab adalah salah satu bahasa di dunia…Junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W juga adalah bangsa arab.

Pergh...!!! kan dah guna ayat skema..hehe

Kepada tuan tanah....jemput-jemput la dtg rumah aku time aku kawin nanti k..

nie alamat,

"36,jln surada 13,tmn desa surada, 43000, kajang selangor.."

nak hantar hadiah pun kat alamat nie ok...hihi



TAG 3 orang ek..




Sekian..Peace (~_^)v

Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah

Perbualan Antara Siti iaitu tuan tanah dan Ujang




Siti
: Dari mana anda kenal blog Siti Safiyyah

Ujang : Dari komen cik siti ker blog newbie nie..

Siti : Apa yang best tentang blog Siti Safiyyah yang patut dikekalkan

Ujang : Yang best patut kekal ialah bloglist yang ada nama aku hihi

Siti : Apa yang paling tak best tentang blog Siti Safiyyah yang patut diperbaiki

Ujang : Chatbox takder ek...ker aku yg tak jmpa..hehe

Siti : Ucapan korang buat tuan punye blog Siti Safiyyah

Ujang : Sila la rajin2 jenguk belog nie orait.....


Sekian..Peace (~_^)v


nk join klik sini


P/S : Siti nie krew BPM



Blog Review By My Nakal



Join budak nakal..klik sini


Syarat kepala otak dia.


1. Hangpa kena tahan mental

-opkos

2. Aku akan review sekali dengan tuan blog..hahaa(acah jer)

-silakan..hee

3. Aku akn review secara jujur..kalau aku rasa boleh di puji aku puji,kalau boleh di kutuk aku kutuk(dah lama x kutuk orang ni..hohoho)

-selamba...aku sempoi

4. Buat kan entri pasai apa hangpa minat di
review oleh aku dalam loghat kedah


- aku suka ang review sebab aku leh tua apa kelemahan aku la nie jugak..hahaha..tak reti la ckp utara

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan Bonus 3

Tuesday, December 28, 2010

Dialog Suami Isteri


Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami : Kenapa?

Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"



SEKIAN...PEACE (~_^)v



amik dari kisah lawak

Kenapa Saya Suka Oh! Media Network




Kali ini dengan bangganya aku join contest anjuran Oh! media

Tak tau Oh! media tu apa ker...., oh kesian..ketinggalan betul siapa yang tak tau tue..hehe, dah lebih 220 ribu orang like fanpage oh media kat Facebook... tak caya klik sini

Kat Fanpage Oh media nie aku berani jamin korang wusha2 tak akan bosan sebab selalu update dengan lawak2 , info2, dan mcm yang best...antaranya


Ilmu Islam



Sejarah


Seni



Nak join klik sini

Aku Menang Contest Pulak..



Hari nie aku mendapat dua kemenangan..hihi...sapa tak tau aku menang ape..klik sini (padahal entry sebelum nie jer.)

Kali nie mendapat hadiah dari kontes anjuran tuan tanah bernama shahjiehan..pagi tadi bukak email ternampak komen dari shahjiehan berbunyi..





Kalo tak bukak email tak perasan ada komen dari tuan tanah...('',)

Dengan pantas aku terus balas email...tggu jer la burung merpati hantar hadiah ke rumah aku...
thanks bro...

Kepada yang tak tau atau nak tau ape kontes yang aku join dan menang nie..sila la bace sini...tapi lucah sket k..hahahaha...pasal sunat.




SEKIAN...PEACE (~_^)v




p/s : baru lepas lunch nasi kukus kat bangi..sodap,tapi tak kenyang



Aku ke-3 Terpantas ..!!!!!!!


Tidak ku sangkat pantas jugak ilmu sejenak aku nie...hahahaha...kalo yang tak tau..sila amik tau ok..aku join segmen otai blog kita iaitu bro ben, segmen dia kali nie best sebab gila-gila....

Pemenang pertama ialah musuh ketat aku si Qaseh...

Pemenang kedua ialah Areliff...

Pemenang ketiga ialah si comel Ujang9897...hahahah

Pemenang keempat musuh ketat aku gak si Naz ( padan muka tewas dengan aku)


untuk sesiapa nak join segmen nie...sila layari lawan sesawang bro ben


SEKIAN....PEACE (~_^)v


P/S : masih tak caya aku yang ke3 terpantas


Arsenal Power Gila...!!!!




Hahahahahaha...padan muka chelsea kalah kene belasah dengan Arsenal 3-1 , kekalahan hina tue..dah mcm Malaysia kalahkan Indonesia pulak...

Terbaik dari

Alex Song ’44


Fabregas ’51


Walcott ’53




Saje bagi Fan Chelsea bengang..belagak lagi si hitam Drogba tue..hihi


SEKIAN...PEACE (~_^)v


Rindunya Kat Hanis Zalikha


Dikeheningan pagi nie...terasa rindunya aku kat awek aku no 4 nie.....adoiyai...tak kencing malam aku tak jmpa dia *pernah jmpa jer*

Biasa pagi camnie dia akan kol aku tanye dah makan ker belum..sungguh romantik cik hanis nie..hehehe

Kan best pagi2 camnie sampai2 opis boleh pergi bekpes dengan cik hanis...tapi apakan daya..berangan jer la aku...heee



"sila lempang aku untuk sedarkan aku."



P/S : nak bekpes roti tampal la hari nie...


Blog Review oleh WaveX Rider



سْــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي


Kali nie aku nak join segmen anjuran tuan tanah bernama waveX ., segmen dia nie sesiapa yang terpilih dia akan Review blog korang...agak bagus untuk kesihatan blog ok..lagi blog newbie mcm aku nie...hehe

Kenapa blog aku patut di Review, sebab utama opkos la nk tahu kelemahan blog aku nie..yang muka buminya bermula dengan vespa buruk...hihi

Selain tue nk kenal2 lagi rapat dgn tuan tanah yang buat segmen nie...senang2 leh masuk bloglist dia...

Tak guna aku bebel panjang2...sesiapa berminat sila klik sini.. rajin2 la jenguk tuan tanah disana


500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN ( 2)




Soalan 1 a

97 = http://anisfarhanaaliman.blogspot.com/


Soalan 1b

nie yang jmpa...

7 bijik


Pendapat.....

Soalan 2 nie sgt atau agak susah gak...sebab kene pikir diluar kepala otak yang beku nie...,
tak tau la betul ker tak jwpn nie..,tapi berdasarkan akal otakku ini rase nie la jawapannya...
harap sgt la jwpn nie betul, kalau salah terima jer la...,

Harap dengan penuh semangat menaip jawapan dan membebel panjang nie tercapai la hasrat untuk menang no 1, kot la kalau menang...tak tau la dah berapa patah taip nie..,tapi takper la..janji lebih 100 patah perkataan..., kalau kurang nasib-nasib aku la..

Harap lepas nie jangan la susah sgt bro ben..hehe, tapi layan gak segmen gila-gila mcm nie..dah cukup 100 ker belum bro ben...adoiyai..penat dah bebel2 nak cukupkan 100 nie..,
Kejap2 nak bebel lagi....kalo menang nie hadiah tue kene POS kat rumah ek...setem mahal tak nk pos...hihi...rase-rase dah cukup nie..ok hantar..

Peace

30 Krew BPM Diperlukan

Blog Pilihan Malaysia (BPM) sedang mencari krew...terasa berminat... just mencuba something new dalam dunia blogging ni... buat selagi mampu... kalau sesiapa yang berminat jom join kat SINI.... selagi masih ada kekosongan... trex rasa agak semangat nak join sejak bersembang panjang dengan admin blogger crew (member lama)...dan sangat support trex blogging dengan rilex... thanx ^^; hihihih... okay.. tak perlu cerita panjang lebar...

Tugas anda sebagai krew BPM:
  • Mempromosikan setiap kategori blogger yang bakal dibuat dalam blog anda dengan cara membuat entri supaya lebih ramai akan tahu nanti.
  • Boleh membuat entri tersebut tanpa perlu diberitahu.

Kalau anda rasa anda boleh membuat tugas seperti di atas, anda boleh lah join menjadi krew BPM. tapi ada syaratnya:
  • Blog mesti mempunyai follower seramai 500 200 dan ke atas.
  • Anda rajin update blog
  • Anda sanggup membuat satu bloglist baru dalam blog anda yang akan diberitahu nanti.
Itu saja syaratnya. anda sanggup? kalau sanggup sila buat satu entri yang ada:
  • Tajuk entri : 30 Krew BPM Diperlukan
  • Link blog ini
  • Nyatakan kenapa anda layak jadi Krew BPM


Sebab aku gila...hahahaha...sebab aku selalu On9 la mengadap PC nie


SYARAT BEREH...hee


Monday, December 27, 2010

Aku di Stadium Bukit Jalil

Bagi aku dia nie la Hero Harimau Malaya sebab semua jaringan berpunca dari dia..





Semalam seperti yang dijanjikan di sini, aku menghadirkan diri ke STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL untuk menyaksikan perlawanan akhir pertama Piala AFF Suzuki antara Malaysia vs Indonesia..Aku pergi dengan merempit jer..sbb tau kompom jem..

Suasana di stadium tersangat la meriah seawal jam 5pm lagi...aku sampai sana pukul 5.30pm mcm tue dah penuh orang...awek2 cun pun ramai gila..tp sygnya semua awek2 org lain..hehe...

Apa yang bestnya yang datang stadium untuk sokong Malaysia bukan rakyat malaysia jer..tp yang aku nampak org Libiya , Croatia dan Negara penjajah kita England pun dtg stadium sokong Malaysia...terbaik tue siap pakai jersi malaysia..aku pun tak pakai jersi Malaysia..hihi

Penuh tue stadium...dengan bahasa kasarnya "GILA BABI" ramai org kat stadium nie...abis sore aku menjerit2



Kat sini aku nk nasihatkan elakkan la bawak awek2 korang kalo pergi stadium..sbb sesak gila...time nk balik tue penuh sesak kat luar stadium..so takut ada yang MERABA awek korang..sian pulak..sbb aku tgk ader awek mamat tue nangis2 kene RABA la kot..

Kepada yang gedik2 suka diraba tue dorg gelak2 jer....bengong gak aku tgk..hahahahah, dah tak cite bola pulak aku nie..bola lain yang aku cite..hihi...

Korg layan jer la gmbo2 sewel yang aku amik menggunakan NOKIA 3310 aku kat stadium nie ek....nak tengok HIGLIGHTS klik sini




Datang pukul 5.3o pun dah duduk kat tgga demm




Penyokong Malaysia dari Croatia



Saat gembira malaysia menjaringkan gol




Ontheway merempit time nk balik tue...time redah2 jem tue...aku terserempat dengan mamat hensem nie...nk tau sapa...die pun baru balik dari tgk bola final...mamat ensem tue ialah

~
~
~
~
~
~
~
~
~


Dato' Ahmad Shabery Cheek ( Menteri Belia dan Sukan)




Sekian....Peace (~_^)v



Highlights klik sini



P/S : padan muke indon...belagak lagi..