Friday, December 9, 2011

Lagi Sekali Blog Review

Part 9

Tak habis-habis entri review jer...mesti bosan kan..hahahahah

Takpa gua kena buat semua kerja rumah ni...kena selesaikan gak..hihi

Blog seterusnya


Gua tak dapat nak review blog fazrina ni sebab dia dah pesan di entri yang dia join..('',) tengok SINI

Fazrina cakap

"setiap blogger ada hak dan kebebasan sendiri untuk mencorakkan blog..betul tak?"

Kalau tanya gua memang betul setiap blog ada hak masing-masing, tapi setiap pembaca blog juga ada hak untuk tidak masuk blog kita , jadi kalau pengunjung tidak ramai singgah blog kita mesti ada sebab..

Jadi kalau tak kisah dengan pengunjung takpa...kita bebas mencorak ok.

******************


Gred B+

Header blog ni dah ok kot..,tapi kalau kasi lagi simple lagi ok...hihi

Dari segi susunan templet dan layout tak banyak masalah..semuanya dah ok.., so tak dapat nak komen apa2

Cuma rasanya widget2 dekat bawah-bawah tu tak perlu ada pun ok kot.., tapi tak ketara sangat so tak jadi masalah..hehe..

Yang tempat tinggal kan jejak tu rasanya tak perlu ada pun takpa sebab agak kurang kepentingannya yer dak..=)

Dari segi entri ok jer..

******************


Gred A

Gua tengok blog ni langsung takda masalah..hehe, benda merepek rasa gua takda langsung dalam blog dia ni so sedap mata memandang..=)

Dari segi templet pula ok jer cuma gua secara peribadi jer kurang suka bground jalur-jalur tu..tapi tu takda masalah yer dak..? sebab blog gua pun gelap jer..ramai jer tak suka gelap..hehe

Penggunaan nama jer cuba tuka kepada khalila takperlu k.h.a.l.i.l.a.., kasi senang google cari sebab blog ni rasanya ramai akan google nanti..penting untuk orang ingat nama anda dan nama blog anda..=) good luck ek.. letak la blog gua dalam bloglist..hihi..=)


Gred B+

Header blog ni dah ok..tapi tak berapa nak ok..('',) gua rasa ashikin ni pandai kan design header yer dak..?? cuba simplekan dan kecikkan sikit header.

Widget merepek tak ada so ok dah, cuma susunan di sidebar tu perlu di repair sikit.., widget follower cuba letak belah-belah lagi ok..('',)

Erm lagi satu entri per page cuba buat kasi ada 2 atau 3.., sekarang 1 entri sahaja per page..

Blog ni blogger baru kot, cuba kekalkan sahaja sekarang ni ok..mantapkan entri jer dengan rajin sikit update ok.., gua rasa owner blog ni tak baca kot gua review..=) kalau baca bagus..hihi


***************

Sehari gua review 4 blog sahaja sebab apa ramai boleh pikir kot..yer dak..?? ke tak paham gak..grrrr

Gua boleh buat sehari review 3 entri dan setiap entri buat banyak-banyak blog sekali gus.., senang kerja dan cepat habis yer dak..?? tapi gua tanak

Gua bukan jenis buat kerja review sambil lewa, gua buat iklas dan ada orang kata gua gila trafik buat entri review..derm.., hahaha


Review Part 1 dan Part 2  dan Part 3 dan Part4 dan Part 5 dan Part 6 dan Part 7 dan Part 8<--- klik



p/s : trafik gua tak tinggi pun la manjang entri review jer wei..grrrr.

p/s : dekat langkawi ni gua jumpa Faizal fredley

Artikel Terkait

21 comments

Sabar separuh drpda iman. hehehe

blog gua mana ni ?? haha nyesal tak masuk aktiviti review ni . demmmm

belum pernah singgah lagi blog2 ni..InsyaAllah..akak terjah nanti..

betul tu..kadang2 kita kena fikir juga kehendak pembacakan? sebab kita buat blog untuk berkongsi cerita..kalau ikut kita je, siapalah nak baca

terima kasih ujang untuk semua nasihat tu. insyaAllah akan diperbaiki ^_^

huhu sabo2.. biar apo orng nak ckp, tp niat ekau memang nk review an, bkn nk trafik

Aku like blog review engko !! .. Keep up the good workk

Bagus jugak Ujang buat review ni.At least kita yg tak berapa tau ni, dapatlah belajar.

assalamualaikum ujang...wah bestnya hari2 ada blog baru la boleh terjah...:)

i love blog of sis khalila's too! hehe.

aaa, bagusnya cara ujang review. ini baru betul review :)

huh, kalau blog aku, apakah standard nya?

lepas berbulan aku xjenguk sini..ko da tukar kerjaya jadi reviewer plak ye..haha

ujang mekasih review blog saya..hehehe dapat b+ tu..tq..saya dah masukkan blog ujang dlm bloglist saya...

oo..sbb 2 ke Incik ujang xjd nk review blog kunang-kunang hehe..slh fhm 2..kunang2 xnk kutuk atau komen blog Incik Ujang...bkn xbole nk review blog kunang-kunang...adeh.....


EmoticonEmoticon