Monday, December 31, 2012

Kenduri Kahwin Namee Roslan



Sabtu baru ni gua bersama keluarga sempat hadir ke kenduri majlis perkahwinan rakan blogger bernama Namee Roslan... ha si bongok yang pernah mengatakan Namee Roslan ni fake siap ada yang kata blogger Namee Roslan ni lelaki sila la malu pada diri sendiri ok..orang yang kau fikir lelaki ni dah berkahwin pun..hahahaha.. *abaikan kepada sesiapa yang tak tau cite..('',)

Gua sampai dalam pukul 2.30pm dan jumpa la si bongok Nazirulhazwan yang sampai awal 3 minit dari gua.. nak tau sapa si bongok Nazirulhazwan lihat si sengal yang sebelah gua tu


Naz, Ujang, Yana, Namee , Isham

 "papa-papa..tomey tak caye"

 Gua dia atas green carpet...!!

Selepas selang beberapa jam datang lagi rakan blogger yang lain pulak sampai...dorang lambat sesat barang kali..., apa kuno punya orang guna GPS pun sesat..hahahaha geng sesat ialah Nisakay,pak lan, fad, dan yanananananananako...!!!

 Yana Nanako yang tak sempat kontrol cun bersama Nisakay yang konon nak kontrol cun tapi tak jadi..hahahaha



Itu je la gua tepek gambar dan jalan cerita dongeng sikit,...malas nak update sangat..hahahaha, akhir kata tahniah diucapkan kepada


 Namee bersama Ayahanda , Suami dan Ibunda tercinta..!!



Blogger yang hadir

- Yana ( bini gua) 
- Naz

Sekian...Peace (~_^)v

Monday, December 24, 2012

Muntah di Universal Studios Singapore


Sebenarnya dah lama gua pergi Universal Studios Singapore ni...tapi baru nak cerita..hahaha, Harga Tiket Universal Studios Singapore dalam 68 SGD

Siapa dah pernah pergi Universal Studios Singapore..??? ok siapa yang pernah pergi mesti setuju kalau gua kata best yer dak..?? haa siapa setuju mesti baca sambil menganguk yer dak..?? hihi * berapa banyak tanda soal da..

Ok entri ringkas dari gua ...kai ini nak bagitau selepas puas gua main semua kejadah dalam tu ada sekali kenangan paling bangang gua dapat di Universal Studio Singapore ini ialah gua muntah selepas naik Transformers Ride....ahahhahahaha...memang sengal..!!!! nak tahu kenapa gua boleh muntah sila tanya gua sendiri ok...('',)

Ok la gua malas cerita panjang pengalaman dekat sana..sebab malas menaip sekarang ni..nak baca detail baca blog YANA <---- nbsp="nbsp">

Sekian...Peace (~_^)v

p/s : seronok berjalan ni wei...lagi2 free...('',)


Friday, December 21, 2012

Live Streaming Maharaja Lawak Mega 2012 | ASTRO WARNA




Sekarang musim MAHARAJA LAWAK MEGA 2012.., so boleh layan LIVE di blog..hehe



SHIRO



BOBOI




JAMBU




SayWho




JOZAN part 2



SHIRO part 2




JAMBU part2




tags : live astro warna, live streaming astro warna

Wednesday, December 19, 2012

Buat blog dapat duit..?? Kaya..??



Duit


Sejak dua menjak ini..bila jumpa kawan lama atau musuh lama atau awek lama atau skandal lama atau apa je la kenalan lama antara soalan feberet yang gua terima ialah :


Kau buat blog masyuk tak...???

Lebih kurang gitu la bunyi soalan yang gua terima..secara tak langsung gua tau  mereka pernah masuk blog benggong gua ni gak..hehe.., Gua rasa fikiran orang ramai yang tak berapa paham konsep blog ni mesti ingat buat blog je dapat duit.., untuk pengetahuan kawan-kawan yang takda blog ni.., tak semua blogger buat blog untuk duit dan dapat duit.., terutama blogger personal macam gua ni ha...hehe

Blogger personal yang dapat income banyak dari blog tak ramai...sangat tak ramai..,  so jangan la ingat blogger personal ni tulis entri untuk dapat hits kerana income semata-mata..ok..hehe . 


sekian..peace (~_^)v


P/s : Mereka menulis menerusi amalan...gua menulis melalui perkataan..('',)



Monday, December 10, 2012

Bercuti ke Sepang Gold Coast Palm Tree

Golden Palm Tree

Baru ni gua berkesempatan ke Golden Palm Tree di Sepang Gold Coast...('',) apa yang lebih penting free..hehe.., free sebab gua menang peraduan hadiah dari CNI..hadiah utama gua menang gak yang pergi LONDON aritu hehe.

Gua duduk di bilik bernombor 003 iaitu bilik jenis Travelers Palm Villa atau yang lebih tepat lagi bilik yang paling murah iaitu RM 4** semalam..hehe


view dari bilik gua..


On the way pegi bekpes..naik buggy

Dekat hotel ni disediakan kemudahan buggy untuk memudahkan korang ulang alik ke lobby, bilik ataupun kemana saja area hotel ni..sebab besar dan jauh2..hehe



Dekat Golden Palm Tree ni salah satu yang bestnya ialah Infinity Swimming Pool, kau berenang dalam kolam renang tu macam bersambung dengan air laut dah..hehe

Untuk lebih paham kau tengok contoh gambar model bawah ni..hahahaha

model sambilan

Yang gua duduk  tu dalam Infinity Swimming Pool, yang belakang gua tu air laut..nampak macam bersambung yer dak...? tapi sebenarnya agak jauh gak..kalau dekat dalam laut tu dalam woi..mau gua lemas..hehe


Rating Hotel Golden Palm Tree

Bilik : 5/5
View : 5/5
Aktiviti :4/5
Servis : 4/5
Swimming Pool : 5/5
Makan : 3/5
Tempat Makan : 3/5


Nak baca detail pasal pengalaman di Hotel Golden Palm Tree ni baca blog bini gua ni ---> YANA dia cerita detail semua pasal bilik dan hotel..hehe



Sekian..Peace (~_^)v


p/s : banyak gak gua melancong tahun ni..hehe rezeki si ZAFIRAH kot..('',)




Friday, November 30, 2012

Mudahnya Wanita Ke Syurga

Seorang wanita boleh memasuki PINTU SYURGA melalui mana-mana pintu Syurga yang disukainya cukup dengan 4 SYARAT sahaja :

1. Sembahyang 5 waktu 
2. Puasa di bulan Ramadhan 
3. Taat suaminya dan 
4. Menjaga kehormatannya 



Seorang lelaki perlu pergi BERJIHAD FISABILILLAH tetapi wanita jika TAAT akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada Allah, akan turut MENERIMA PAHALA sama seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah TANPA PERLU mengangkat senjata..

MasyaAllah,
SAYANGNYA Allah pada wanita..❤


Sekian Peace(~_^)v


p/s : sok nak ke kedah

Thursday, November 29, 2012

Kemain lagi kau eksited..!!

Sapa tengok bola Malaysia vs Laos semalam..??? Siapa tengok paham dan tau la perasaan dia camner..hehe

Ha gitu la gaya guwa bila eksited tengok bola..hehe.., kandid by bini gua YANA

Tahniah Malaysia menang 4-1




Sekian...Peace (~_^)v


p/s : macho kan..hee


Wednesday, November 28, 2012

Beli Sambil Menderma Untuk GAZA



Gua tolong sebarkan niat murni seorang rakan blogger bernama SOLIHIN SUBIR

Tujuan utama T-Shirt Gaza ini dijual, langsung tiada niat untuk mengeksploitasi kesusahan rakyat Palestin bagi menjana keuntungan demi kepentingan sendiri. Tetapi sebagai inisiatif untuk mengumpul dana kerana 100% hasil keuntungan akan disa

TEMPAH SEKARANG di http://gaza.mylubok.com/ sebelum 30 November 2012!

Harganya secara peribadi gua rasa sangat berpatutan yer dak..?


Sekian..Peace (~_^)v


p/s: Tiga jenis T-Shirt yang terpapar pada gambar hanyalah sebahagian. Lihat lebih lagi pilihan di website yang tertera


Wednesday, November 21, 2012

Haiiiiiyakkk...!!! amik kau..!!



Salam..

Saja update nak upload gambar je..hee





Baru lepas sedekah silat pengandin pada kenduri kawin kazen baru-baru ni di seremban..


Sekian..Peace (~_^)v

p/s : hensem gak gua tengok gambar gua..hahahaha

Wednesday, November 14, 2012

Review Filem SEPAH THE MOVIE


SEPAH THE MOVIE


Hari isnin hari itu gua sempat join Pra Tonton Filem Sepah The Movie di e Curve..., nak bagitau ni Pra Tonton ni bukan bermaksud tengok movie ni separuh jer tau.., tapi full movie.. ramai gak rupanya ingatkan Pra Tonton ni ala-ala tengok trailer jer..tak tak ..bukan bukan..pra tonton  ni maksudnya sebelum filem ini keluar wayang syarikat perfileman ni panggil orang-orang hensem untuk tengok filem ni dulu..ha gitu..('',)

Sebelum ini judul filem yang keluar dari nama kumpulan hanya SENARIO..,pasti ramai yang kenal yer dak..?? kali  ini SEPAH yang namanya cukup gah juga bakal keluar FILEM terbaru..

Filem Sepah The Movie ini adalah arahan daripada MP Roslin Md Sharif..lagi hebatnya ini merupakan filem pertama arahan berliau...good luck bro..('',)


***************

Review Filem SEPAH THE MOVIE

- Filem ini agak ringan dan sesuai untuk tontonan semua.., filem ini idea asalnya dari ahli kumpulah sepah sendiri iaitu si JEP

- Secara peribadi sepanjang gua tengok Sepah The Movie ni banyak gak gua gelak la.., lagi-lagi dengan dialog si JEP..memang jahanam bahasa dia buat..hahahah

- Hebatnya filem ni pastinya dengan adanya 3 orang ahli kumpulah SEPAH..., selain itu lakonan Jihan Miskin memang menjadi sebab gua benci gila tengok dia dalam filem Sepah The Movie ni..hehe.. si Anzalna ni gua memang suka lakonan dia sejak gua tengok drama apa tah tajuk dia.. gua iklas suka dia ni bukan sebab dia cun..hehe

- Apa yang uniknya filem ini ialah ada unsur Lawak, Sedih, dan juga Aksi...tapi bila bab sedih tu gua masih nak gelak gak sebab si JEP ni memang muka lawak...

- Tahniah gua nak ucapkan dekat pengarah kerana berjaya membuat filem ini..tapi sayangnya kerana filem SEPAH THE MOVIE ni lambat keluar di pawagam..kalau keluar masa SEPAH tengah hot dulu mesti meletup.., tapi nak buat macam mana sebab benda-benda yang tak dapat di elakkan jadi keluar la SEPAH THE MOVIE pada 29 November 2012


Filem ini akan buat korang tertanya

- Ayu Sofea(Anzalna) akan pilih siapa untuk menjadi pasangan hidup ?? adakah Jep.., Mamat.., Shuib ataupun Based(jihan miskin)

Nak tahu jawapan dia tengok la di Pawagam pada  :

29 November 2012

Anzalna 

RATING LAWAK

4.5/5



Sekian...Peace (~_^)v


****************

p/s : comel gak wei si Anzalna ni..kalah neelofa..hahahaha


tag: Sepah The Movie, Pengarah Sepah The Movie, Pelakon Sepah The Movie, poster sepah the movie, anzalna

Friday, November 9, 2012

Instagram..fuiyo..fuiyo








Salam..,

Sejak zaman orang berak tak cibuk ni banyak laman sosial wujud yer dak..??

So dah banyak laman sosial manusia sekarang secara tak langsung jadi sosial la..hehe.., tapi ada positifnya..mana yang negetif jangan la ikut ok..ikut gak bangang la namanya..hee

Dulu gua ada Facebook...pastu Twitter..sekarang sejak ada henpon baru ni gua dah ada Instagram..canggihkan kan kan...hahahahaha *ok tak lawak

Twitter pun gua tak abis belajar cara guna ni kan Instagram..hehe, rajin follow la gua dekat instagram.., untung2 dapat tengok gambar bogel....hahahahaha


Sekian...Peace (~_^)v


Twitter dan Instagram

Ujang9897

Thursday, November 8, 2012

Kau Jiwa Ragaku

Papa dan Zafirah

Bila aku kata "aku tak suka konfrontasi"
percayalah ~ ~
aku sedang menyelamatkan engkau dari aku.

Kebinatangan dalam diri ini akan keluar,
bila berada di saat genting.

Percayalah ~ ~
di konfrontasi
aku lebih bisa jadi jengking

*fynn jamal


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : zzzzzzzzzzzzzzzz

Wednesday, November 7, 2012

Happy Bezday 7 Eleven...auw auw






Salam..,

Serius lama gila gua tak update blog gara-gara kesibukan masa dan kemalasan melanda., entri di London pun gua tak buat-buat lagi ni..tapi si Yana dah penuh cerita pasal London..grrr

Ni gua nak update pun kejap je sebab hari ini bezday gua..hahaha, gua rasa tarikh lahir paling cantik dan paling senang orang nak ingat di dunia ialah 7 Eleven..gua rasa la senang..kalau tak setuju lantak korang la..hihi

So hari ini 7 Eleven bezday gua..korang kalau pergi 7 Eleven ingat la gua ok...nak minum slupee pun pergi la hari ni..gua belanja..minum la banyak-banyak macam gambar gua dekat atas tu...


Sekian..Peace (~_^)v


p/s : entri pemalas namanya ni..('',)


Thursday, October 25, 2012

Review Filem Budak Pailang


Gua sekali lagi berkesempatan menghadiri majlis Pra Tonton Filem dari MIG iaitu Filem Budak Pailang arahan abang Hashim Rejab .



Filem Budak Pailang ni merupakan filem ke 68 MIG dan juga merupakan filem aksi pertama arahan abang Hashim Rejab yang sebelum ini lebih sinonim dengan cerita berkonsepkan romantik..hehe

Secara ringkasnya Budak Pailang kisah :

Bard(Aeril) dari jahat jadi baik
Rodi(Niezam) dari baik jadi jahat
She(Wawa Zainal)  dari baik jadi jahat



********************

Review Filem Budak Pailang

- Ok dari segi jalan cerita permulaan agak slow walaupun ada aksi pergaduhan, tetapi ada sedikit yang kurang kick..gua pun tak pasti dari segi apa..mungkin faktor beberapa pelakon baru dan juga beberapa pelakon yang terlalu over untuk kelihatan pailang...itu pendapat gua. Tapi sekurangnya ada peluang pelakon baru untuk beraksi

- Lokasi filem di sekitar Kuala Lumpur yang dipilih oleh pengarah sendiri.., memang menarik lokasi yang dipilih oleh abang Hashim Rejab kerana nampak macam real live view..ha camna gua nak terangkan pun tak tau..hahaha

- Dalam filem ini dialog untuk menunjukkan gangster tak berapa sangat tetapi aksi yang tunjukkan dalam filem ini memang ada kelas tersendiri..bukan kelas sekolah tu ok..tapi kelas tersendiri la...hihi.., Aksi pailang dalam filem ini memang kena dengan watak Airel iaitu budak yang baru habis sekolah yang nak jadi pailang..senang paham budak baru nak UP la..haa..

- Dari sembang gua dengan semalan.., Aeril bagi tahu tak adil watak dia nak dibandingkan dengan watak pelakon dalam filem gangster lain kerana watak yang dia mainkan bukan gangster otai remaja.., tetapi watak yang dia lakokan ialah seorang budak nakal yang baru habis sekolah yang baru nak cari pengaruh..macam gua cakap tadi budak baru nak UP.., secara peribadi gua memang suka lakonan Aeril


-  Dalam filem ini kelebihan dia adalah Stand Fighting yang ditunjukkan.., pengarah tidak menggunakan konsep double body.., aksi yang ditunjukkan dalam filem ini memang lakonan pelakon tu sendiri..., aksi  Aeril Zafril dengan Niezam memang terbaik...*sila tepuk tangan..


Niezam gua tengok mutu lakonan dia memang mantap..walaupun jarang-jarang kita tengok lakonan dia tapi bagi gua dalam Filem Budak Pailang dia memang berjaya melakonkan watak langsi dia dengan berjaya.., kira dalam filem KL Gangster dia ni dah macam Ajib la..heee..cuma dialog tak banyak tapi gaya dia tiptop.!!

Niezam Zaidi

Bila gua borak dengan Niezam masa pra tonton filem ni dia kata watak jahat yang dia lakonkan dalam filem ini memang kena dengan jiwa dia.. jadi memang takda masalah untuk dia menjiwai watak pailang ataupun budak jahat..secara peribadi dia lagi susah melakonkan wataknya yang jadi NERD..hee..

Berbeza pulak dengan si comel Wawa Zainal , dia kata bila melakonkan watak ganas lagi susah jika dibandingkan dengan watak lembut...biasa la perempuankan..perempuankan memang dijadikan lembut..*ayat backup wawa..('',)

Tak caya tengok gambar hiasan  bawah ni..lembut je wawa kan..hihi

Wawa Zainal


- Filem budak pailang ni memang aksi yang ganas.., siapa yang pernah tengok cerita gangster filem jepun atau korea ha gitu la ganasnya aksi dalam filem ini.., dia takda tanya banyak atau berpantun untuk gaduh..cara dia datang2 jer terus kasi kaki ataupun penumbuk sulung...so memang best.

- Gua paling suka babak gaduh di Car Wash dan juga scene akhir di rumah si Alex...dush..dush.. bunyi tumbukan gadoh dorang..hehe


Tagline Filem Budak Pailang ialah " Pukul Aku Sampai Mati" baca pun dah langsi yer dak..?

Nak tahu apa kesudahan Filem Budak Pailang...??

- Adakah Bard mati..? She mati..?
- Apa punca She dari baik jadi jahat.
- Aksi pasti mendebarkan...

Meh tengok Trailer dia yang gempak..!!




Saksikan di pawagam pada 1 November 2012 ('',)

Sekian...Peace (~_^)v


p/s : kalau rajin gua update cerita gua gaduh dengan Aeril Zafril..hee


tags : Budak Pailang, Review Budak Pailang, Pra Tonton Filem Budak Pailang, Review Filem Budak Pailang, Pelakon Filem Budak Pailang

Tuesday, October 23, 2012

Best Main Burung..auw auw

Salam

Jangan main burung sendiri disini kerana di tempat awam..hahaha


Hari ke dua di London gua ada singgah di salah satu tempat sejarah di London iaitu Marble Arch..., gua tak tau sangat sejarah ni SPM pun sejarah dapat 3..hehe..tapi dah orang pergi gua pun pergi la..hahaha

Yang gua tahu dekat sini best main burung jer..hihi.., burung ini dinamakan burung merpati..kruk..kruk bunyi dia..

Bawah ni adalah rupa paras Marble Arch...hehe

Comel kan gua..hahahaha


Gua sekarang ni agak sibuk..malas nak update blog sangat.., kalau rajin nak baca kisah gua pegi London aritu baca blog bini gua si YANA tu ok..hehe


Sekian..Peace (~_^)v


p/s : London best wei.!

Friday, October 19, 2012

Tour Ke Stadium Emirates ( ARSENAL)


Entri ni sumpah panjang.., tapi gua pasti korang tak baca..tengok gambar jer ok..so layan jer..('',)


tour stadium emirates

Salam...,

Kepada semua peminat BPL pasti akan teruja gila bila dapat jejakkan kaki ke Stadium team yang mereka minat yer dak..?? kalau ang jawap tak maksudnya ang tak minat bola..hehe..

Perasaan teruja tu umpamanya kau tak tahan berak dan bila lepas berak dia punya lega kau sorang jer yang tau..gitu la perumpamaan bangang yang dapat gua ungkapkan..,

Gua selaku peminat tegar Arsenal baru-baru ni berjaya menjejakkan kaki ke Stadium keramat ARSENAL yang terletak di Arsenal la..takkan dekat kota baru lak yer dak..??

Woi..tak pernah gua mimpikan akan sampai ke stadium ni woi woi woi..syukur dapat gak jejak.., jangan kata gua tak impikan ke tanah suci..gua lempang kang..('',)


*****************


Cara nak pegi Stadium Emirates ni kau kena naik TUBE lane piccadilly(kaler biru) benti dekat station Arsenal...senang jer...dari station tu jalan kaki dalam 5 minit dah sampai ke Stadium tu


Kaunter Beli Tiket

Kalau nak pusing2 dekat luar stadium tak kena bayar apa2.., tawaf la berapa kali korang nak pun...tapi gua selaku peminat tegar yang mungkin seumur hidup sekali sampai london ni beli la tiket untuk masuk ke dalam stadium.., Harga tiket untuk masuk ke dalam stadium ni kalau sendiri jalan £17.50  kalau Ringgit Malaysia sila la kali 5 ok..('',) kalau Legend Tour Guided £35

Tour Emirates Stadium ni ada 13 ke 14 zon tak silap aku.., dia akan bagi kau macam set ear phone untuk kau dengar penerangan dari pada setiap zon yang kau lalu.., kalau kau join tour legend kau dengar jer apa dia cakap.. gua lagi suka jalan sendiri sebab bebas sikit..hehe

 Patung Mr Bean(arsene wenger)


View dari tempat VIP




Peminat kecil ARSENAL




Tempat yang paling gua teruja masuk ialah bilik persalinan player.., wei ni gua jejak tempat terry henry pernah jejak wei..pergh pergh... tapi dia dah takda..hehe


 Pergh...muka nak poyo mamat ni..!!

 Woi woi...

 Ni tempat player mandi manda.., jangan tanya gua dorang mandi bogel ker tak..?? gua tak tengok dorg mandi..hehe

 Ni tempat urut2..bukan urut batin ok..!!!

Ni tempat dorg berus gigi dan berak-berak.., takkan nak tau gaya dorang berak pulak kan..sama je macam kau...hihi


Jom tengok Padang Emirates..('',)

Terowong ke arah padang

 Seorang bapak sedang membongak anaknya dengan mengatakan

"padang ni la papa main bola..siap masuk tibi lagi"
 Ni gua duduk sebenarnya tengah coverline nak curi rumput padang emirates..berjaya gak la..hahaha




Gua malas nak tepek banyak-banyak..., nanti fan club team lain jeles stadium Arsenal lawa sangat..('',)


Sekian....Peace (^_^)


p/s : lelaki yang minat team Arsenal memang ohsem..susah nak jumpa..hihi