Wednesday, December 14, 2011

Review Blog Seterusnya

Part 11

Blog gua jadi pink kerana blog gua sudah di hack oleh CikBulat

Beberapa blog review yang perlu gua habiskan..., blog seterusnya ialah


Gred B+

Header dah ok.., tapi kalau simple kan sikit lagi cun..('',) lagi satu dekat header takperlu letak url blog ok, dan jangan tuka-tuka url blog nanti feed blog di bloglist tak keluar...hihi

Satu lagi kalau klik header akan pergi ke home yer dak..? tapi yang kurang best dia pergi buka tab baru, cuba tukakan bila klik header dia ke home juga tapi tak buka new tab..paham tak..?? (''',)
Erm...widget follower tu rasanya kalau letak disidebar lagi kemas kot..,tapi terpulang la..

Widget belah kiri yang " thanks visit blog ain" dan "tinggalkan link anda" tu rasanya takperlu ada pun takpa ain.,agak mengganggu pandangan pembaca.., pembaca blog paham kalau takda tu pun takpa ek.

Dari segi penulisan cuba setiap perenggan atau apa juga tekan enter untuk kasi ada ruang sedikit, kalau tak tekan enter terlalu padat tulisan tu yer dak., lepas letak gambar pun tekan enter untuk perenggan baru k ('',)


Gred B+

Mamat ni bapak orang.., sila jangan ngorat dia..hehe..,

Gua nak review blog bukan review tuan punya blog...('',) header mamat ni simple jer tapi takpa sebab kekuatan blog dia dari segi entri.

Blog ang ni dah ok..cuma lagi cun tuka templete blog..,kasi lagi tarikan...baru ler umph..!! lagi stim orang baca..

Guablog tu gua pun tak tau apa kelebihan dia.., kalau mendatangkan trafik biarkan., kalau tak buang jer..hihi

Widget-widget dan gambar disidebar letak bawah2 pun takpa..susun balik sidebar tu mengikut kepentingan utama. Bloglist elok letak tengah-tengah sikit.

My link yang dekat bawah sekali tu buang jer..buat semak blog.., kepentingannya tak ada..hihi awal ada blog mungkin perlu benda tu..

Page per entri ang sekarang ni banyak sangat, cuba buat 3 entri setiap page baru kemas ok...

Entri blog ang dah ok, cuma gunakan perenggan dengan sebaiknya..tulis 2-3 baris tekan jer enter k..



Gred A

Header hira ni simple jer.., siapa baik hati rajin-rajin la buatkan header hira ni..('',)

Erm...widget follower tu eloknya letak di sidebar ok..lagi kemas rasanya.., jangan risau para blogger akan nampak butang follower itu dan mereka akan follow bila berkenan..hehe

Lagi satu cuba tuka 3 entri setiap page., macam sekarang ada 5 entri setiap page kan.tuka kepada 3 ok...lagi kemas..

Bloglist dah ada bagus.., tapi lagi bagus masukkan blog gua sekali..hahahaa

Yang lain tak ada masalah entri semua dah best.., rajin-rajin kan diri update ok..,untuk permulaan ini cuba update 2-3 entri sehari...hihi..lama-lama blog ang mesti ramai orang masuk.

Dari segi penulisan tu rasanya lagi cun tulis dari tepi, kalau penulisan tu panjang mulakan dari tepi ok bukan tengah..


Gred B++

Header dia gua tak tertarik, tapi gua tertarik dengan ayat di header dia

"biar banyak sengih , jangan banyak Songeh"

Yezza, tarikan utama di blog ialah header ok, dan ayat-ayat yang best untuk di dengar.. lagi satu gua suka url blog Mira ni iaitu gadisbiasebiase.blogspot.com.

Nama blog dan url blog memang penting untuk pembaca ingat, mereka akan google nama blog anda ok..so tahniah mira berjaya buat gua senang ingat nama blog dan url blog lu. hehe

Dari segi blog gua tengok minah ni suka colorful.,erm..widget belah kiri ada 2 tu rasanya tak perlu ada..buang jer..hehe

header blog ang rasanya lambat sikit keluar..,tapi tak pasti la header tu lambat atau line internet gua yang lambat..haha

Bloglist dah ada bagus., tapi sikit sangat membuatkan anda malas blogwalking nanti.., tambah lagi sikit ok, letak blog gua sekali..('',)

Cuba kurangkan entri setiap page.., jadikan setiap page ada 3 entri jer ok..kasi lagi kemas..,

Lu punya entri gua tengok dah best dah..bebelan dah ok dah..teruskan ok, cuma ubah la penggunaan nama shaye tu kepada saya..apa pun terpulang la ok('',)

Rajin-rajin update dan blogwalking untuk permulaan ni..,mesti ramai akan suka blog anda ok.


******************


Siapa rajin singgah dan follow lah blog mereka, sebab blog mereka di atas best....('',)


Review Part 1 dan Part 2  dan Part 3 dan Part4 dan Part 5 dan Part 6 dan Part 7 
dan Part 8 dan Part 9  dan Part 10<--- klik


p/s : sikit lagi gua nak abiskan entri review ni...dah habis baru kembali kepada asal...SORI!

Artikel Terkait

23 comments

masa utk terjah...

pelik gak tetiba blog warna pink! heheheeee

bagus jugak review yek.. bole tengok ade yg kurang/lebih... bagus2.. =)

alaa....dah tutup ae review2 ni..
aq pun nk direview...
tsk3...

baru nak suh review.dang**..terlambat.

bile la blog saya nk dapat review ni.. tak sabar rasanye..

yey ujang bagi B+ sama macam result paper law aku...

ayat first dah x tahan 'bapak orang' haha..

Anyway tq jang..aku pun byk belajar dari ko ni

sejak nak ade anak ni ko jadi 'lembut' skit je ujang oiii...pink?tak bleh bla laaa....haahahhaa..

cantik your blog new look :) hehehe. will buzz them soon..

assalamualaikum ujang...wah bestnya dpt direview oleh ujang blog2 mereka kan...:)

dah semua terjah. huhu!!! jauh benar dengan blog aku. sob3! :(

cool gak blog ujang dah jadi color pink.. lol

sekali terjah 5. Nak simple jangan guna background picture yg lebih menonjol dari main page. Susah nk baca entry :) Peace!

Eh dah jadi pink.. penangan Ombak Rindu ke? hehehe

segan nak nyibuk kat org2 hebat ni..huhu

wah ! best kalau ade org yg komen blog cmni..
leyh tau ape yg kurang ape yg lebih..
n boleh kite perbaiki..
nway..nice bg color !pinky g2 !haha

saye? nak jugak...hehe...
http://ashuohashu.blogspot.com

saye? nak jugak...hehe
www.ashuohashu.blogspot.com


EmoticonEmoticon