Monday, February 28, 2011

Bloglist Ujang9897

 DAH TUTUP OK...(tak larat)
 ( nak jugak kena bodek aku ..hehe )



Siapa yang perasan, bloglist aku ada yang dah hilang.., bukan bermakna aku POYO saja-saja buang ok.., hari tu blog aku ni ada malaria menatang apa tah.., aku pun buang la bloglist atas nasihat kawan-kawan..,

Tapi rasanya tak perlu buang pun takpa kot..hehe, ni aku nak letak balik Senarai baru bloglist..

Siapa yang nak join cara dia :

1. Letak gambar ni


2 .Buat entri tajuk "Join Bloglist Ujang9897"

3. Review sikit-sikit blog aku ni..(tanak pun takpa)

4. Letak Url entri yang dah buat dekat entri ini ok...tQ


Tak janji trafik dari orang lain.., yang pasti aku akan datang jenguk ok..., rajin-rajin update blog...('',)


Siapa setuju nak join, angkat tangan macam saya ('',)




" ce angkat ce angkat"

Pre Wedding Aku

Ni antara gambar Pre Wedding aku yang ada..., banyak yang tak siap edit lagi...('',)

Tema apa pun aku tak tau.., ada 3 baju persalinan...hehe


(ajar yana main gitar)

( kena ketuk dengan Yana)


Nanti aku update lagi ok....hahahaha..

Video Aku Jemput orang datang kenduri klik SINI


Siapa suka gambar ni , angkat tangan macam saya ('',)



P/S : siapa ada idea aku nak letak lagu apa ek untuk pre wedding ni..???


SAYA SOKONG VLOGGER MALAYSIA




Isu dalam dunia blog kalau kutuk-kutuk pun kena tempias juga kalau kau tu blogger gak..., jadi kepada blogger yang duk maki dunia vlogger ni pun sila la maki diri sendiri kenapa buat blog ni...,

Orang kat luar tak tau apa pun pasal kutukan sesama blogger ni.., kelakar la kalau nak gaduh-gaduh sesama blogger ni...serius bagi aku BODOH gila...!!!!!!! cuba la happy-happy sesama blogger ni kan best.., takpa la, lain orang lain perangainya...


Kepada Vlogger ..., yang kena caci ke, kutuk ker jangan emo-emo atau tacing2, kalau korang emo dan tacing...orang yang kutuk tu akan happy...jadi, baik kita happy dan buat biasa jer.., nanti yang kutuk tu akan emo...

Aku pun ada Vlog wei...tengok la kat sini...hahahah, siapa nak kutuk aku buat vlog tu.., kutuk la kalau nak..,('',)

Setakat ni entri aku belum lagi ada unsur mengamuk atau marah untuk blogger..., aku pun masih baru dan masih belajar lagi dalam dunia blog ni...

Sifu aku selain Ben Ashaari ialah Tunang aku sendiri Yana,

Dan aku masih belajar lagi dalam dunia blog aku ni dari 3 orang musuh aku iaitu Si gila Naz , Si poyo Pendekar Berkuda , dan si sengal Faizal Fredley...aku amik ilmu dari cara penulisan dorang...tapi aku tetap benci dorang..('',) ( Naz dan PB kaki mengamuk)

Ape aku merepek ni.., kepada Vlogger sekali teruskan jer la vlog tu ok...


"air yang tenang, buaya pun tak sangka dia dalam tu"



2 gambar pre wedding aku ada kat entri smlm..


Sekian....Peace (~_^)v



P/S : ada musuh tu tak best...TQ

Tiada Tajuk...!!

Morning kawan-kawan..,

Pergh...!!!!!!!!!! penat gila hari ni, sabtu dan ahad hari itu aku dan Yana mengonjengkan diri bergambar sakan Pre Wedding gitu...

Perlu ke bergambar Pre Wedding nie...????

Siapa rasa tak perlu.., takyah la buat ok... dan siapa rasa perlu.., buat jer la kan..., janji tak kacau orang...('',),

Serupa juga dengan Vlog, perlu ker buat Vlog.....???? siapa rasa perlu, buat la.., siapa rasa tak perlu takyah buat...kan..., so tak perlu kot nak hentam-hentam..."ibarat monyet takda hingus betul"..!!!


Yang hentam-hentam ni sama juga isunya orang luar cakap atau kutuk,

"perlu ker buat blog"
"macam orang bodoh jer ada blog nie...,"

tapi kepada blogger yang ada, tau apa ada dalam dunia blog ni...masing-masing ada motifnya...('',)

2 hari aku tak online nie macam-macam pulak aku aku baca...., kuang ajar ada, kelakar pun ada..., panas hati jugak orang mengata kawan kita kan..,secara peribadi aku tak suka langgung isu benda-benda bongok nie...,

Dermm..........!!!!!!!!!!!!!!!!! aku tadi update nak cerita pasal Pre Wedding aku....arghhh!!! tiba -tiba bebel benda lain pulak...,terpasa aku tuka tajuk..

Nanti la aku update gambar Pre Wedding aku..., AIN tak siap lagi edit gambar-gambar aku...


Sekian...Peace (~_^)





P/S : Ada sesiapa tak puas hati dengan aku tak...

Sunday, February 27, 2011

Pre Wedding Bidan Terjun

Semalam aku dan Yana dengan secara sponton pergi shooting untuk gambar pre wedding kami..hehe,

Update kejap jer pun nie sebab hari ni nak sambung shooting gambar lagi..hahaha, best pulak aku bergambar nie..

Ni pun singgah kejap kat kedai mamak untuk update blog.., baru la blogger tegar kan...yeeehaaaa!!!!

ok-ok...korang tenguk la beberapa gambar yang sempat di edit...('',)




Nak tengo\uk gambar lagi tunggu ek...kitorang nak sambung amik gambar....hehe


Gambar di ambil oleh...Ain Syafiqah..., untuk tempahan sila la klik SINI
atau Facebook dia...klik SINI


Sekian...Peace ('',)


p/s :  best wei nak kawin....hahahaha <---ayat gedik.. 


Saturday, February 26, 2011

Kemana Dia


Lama tak nampak akak aku sejak dia sibuk sekarang ni...hehe, sibuk kerja kot..biasa la..si IBU MUDA..('',)

Ramai gak akak-akak aku di blog ni sebenarnya.., salah sorang ialah si IBU MUDA ni, dulu dia selalu gak datang komen-komen kat blog aku ni..., sekarang sebab sibuk kesian aku dia taknak jenguk dah...=(

Korang jangan datang ngorat kakak aku tu ok.., dia isteri orang..tak tipu.., tak caya pergi terjah..dah kawin ok..!!!!


Kepada kakak ku sila lapor diri di blog ini ok..sebelum saya merajuk...hihi ('',),

Tolong suruh kakak aku ni datang blog aku ni boleh tak...






Sekian....Peace (~_^)v




P/S :  Saja jer suruh korang jenguk blog dia..sebab ada benda ketagih best kat blog dia..=)


Vlog aku tengok SINI

Friday, February 25, 2011

Iklan Sewa



Usahawan atau sesiapa nak iklankan Banner  di Blog ni boleh la bagitahu ok..,

Untuk blogger yang nak iklankan banner pun boleh..('',)

Kenapa  perlu iklan di blog Erti Kehidupan ...??? kerana laporan di bawah ini



Trafik

Mingguan


UPDATE TERBARU




Rank alexa



UPDATE




Blog ini akan terus meningkat dan menaik lagi dari segi trafik dan Rank Alexa..


HARGA BANNER UNTUK HEADER (728X90)
  • RM60.00 Sebulan
  • banner akan diletakkan di bawah header
  • 4 banner sahaja

HARGA BANNER UNTUK SIDE BAR (125X125)

  • RM30.00 sebulan
  • banner akan diletak dia sebelah sidebar
  •  
PELBAGAI LAGI CARA UNTUK MENGIKLANKAN DI BLOG INI TERMASUK STICY POST

KAEDAH PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat melalui akaun CIMB saya

CIMB : 12190071677524 (Mohd Azfar) 7010369665
No Tel : 012-3109897



Sebarang pertanyaan boleh mesej kan kepada saya di

Email : m.azfar9897@gmail.com

Facebook  :www.facebook.com/ujang9897 


Blog Ini Sporting...semuanya boleh runding...('',)

Sebab Ben Ashaari Benci Aku

Baca tak entri aku hari tu.., kalau tak baca lagi KLIK  SINI



Kalau korang tak baca blog bro ben yang tajuk dia "AKU BENCI UJANG" , ni aku nak bagitau kenapa dia buat tajuk macam tu, sebabnya  gambar bawah ni...('',)







Aku mintak bro ben tolong dapatkan follower ke 9897 dia dan printskrin...,akhirnya aku dapat juga gambar Follower ke 9897 bro ben..kesian dia..sampai 3-4 pagi tidur tunggu..( padahal dia memang tidur time macam tu)

Aku suruh dia buat macam tu sebab aku nak kasi hadiah sesuka hati kepada orang yang bertuah tu...


Tahniah kepada...NAHAR,  

tapi yang tak bestnya sampai sekarang dia tak lapor diri kat aku...sila lapor diri cepat ok ('',)




Thanks kepada Ben Ashaari kerana dapatkan gambar ni..

 Tahniah Juga kepada Ben Ashaari kerana telah capai 5 angka di blog...('',)



Sekian...Peace (~_^)v



P/S : Tak lapor diri aku kasi hadiah kat orang lain ok tak..?


Bukan Cerita Lucah...!

 

EDIT

Semalam 24/2/2011 ialah hari bersejarah aku...aku jadi pelakon di Heliza Helmi Produksion...,<-- tipu

Penerbit dia ialah Ben Ashaari.., korang nak tau bayaran yang aku dapat berapa...???

RM3 juta wei......!!!!! <---syok sendiri

Macam-macam watak yang aku pegang...hehe...nak tau tengok bawah ni....('',)

Hero

Pakwe  kat SINI
Pakwe dan pembunuh kat SINI
Pahlawan hebat kat SINI
Hero utama  kat SINI
Jejaka Hensem..hahaha kat SINI

Heroin..derm..!!

Makwe NAz kat SINI

Orang Jahat

Pembunuh kat SINI
Buat Onar kat SINI <---main saidina
Ketua jahat kat SINI
Campak orang di sungai kat SINI 
Penjahat kat SINI 
Ketua Penghasut kat SINI
Jahat kat SINI
Ketua Penjahat kat SINI


Pelakon Tambahan

President kat SINI
Jadi ala-ala Nyah...derm...!! kat SINI  <----aku suka..=)
Ayah kat SINI
Nyah kentut kat SINI
Terberak kat SINI
Hantu kat SINI
Jang_gut kat SINI




Terima kasih amik aku jadi pelakon di segmen BEN ASHAARI..harap lepas ni aku dapat berlakun dengan 
HELIZA HELMI


Banyak gila dapat belakon...kalau dapat duit betul-betul kan masyuk..!!!!!!!!!!!!!!

P/S : Best ker jadi pelakon betul-betul  wei....???



Thursday, February 24, 2011

Macam demam

Aku rasa macam tak sihat


Dah tengok vlog aku belum, KLIK SINI



P/S : entri terpendek....

TUAN DIREKTOR ! PILIH KASIH EH !!


Join segmen bro ben..., jalan cerita nie aku amik dari google dan aku edit sikit..., tengah sibuk nak buat jalan cerita sendiri...., layan jer la ok...tQ





 
(Tuan Pengarah)

PELAKON

Cikgu - Qaseh
Murid - Asey
3 watak tambahan - Habibi, Sheyla dan Finaz
Pembunuh - Jibon , FF

BOS Jahat - BEN


Di dalam sebuah kelas, seorang cikgu tadika bernama Qaseh bertanyakan satu soalan,

Cikgu Qaseh : " Ada 3 ekor burung di atas pokok. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi tinggal di atas pokok?" 

Si Asey mengangkat tangan dan menjawab soalan tersebut, 

Asey : "Kosong cikgu".
 
Cikgu Qaseh : "Kenapa kosong Asey?"

Asey : Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu." 

Cikgu Qaseh :  Salah! Jawapannya tentulah 2 Asey, 3 tolak 1 sama dengan 2...Tapi cikgu suka cara kamu berfikir". 

*Asey buat muka bengkek...


Habis kelas, cikgu Qaseh dengan ikhlas dan murah hatinya belanja Si Asey makan aiskrim. Asey yang sedang menjamu aiskrim itu tiba-tiba bertanya,

Asey : "Cikgu, ada 3 orang bernama Habibi, Sheyla dan Finaz makan aiskrim.
 
Habibi style makan telan semua sekaligus. 
Sheyela gigit sikit-sikit.  
Finaz jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis. 

Antara 3 orang  tu, cuma seorang saja dah kahwin. Yang mana satu cikgu?"

Tergamam cikgu qaseh apabila mendengar soalan Asey tu! Tapi cikgu Qaseh tetap maintain cool jerk. Dengan berlagak neutral cikgu Qaseh pun menjawab, "Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu kot yang dah kahwin". 


Asey : "Salah cikgu! Yang pakai cincin kahwin la yang dah kahwin. Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir." 

hahahaahha..., Nampak sangat cikgu Qaseh ni otak kuning...lalalalalal


Seminggu kemudian..,

Cikgu Qaseh nak balas dendam dekat anak muridnya tu, dia pun upah 2 orang pembunuh upahan bernama Faizal dan Jibon,

Sedang asey berjalan-jalan, si Faizal dan Jibon yang naik kereta Wira cuba melanggar asey....lalu


Kedegang......!!!!!!!!!!!!!!   



 

kepala aku kena ketuk dengan BOS aku bernama BEN


"woi.....!! orang suruh buat kerja, bukan update blog"


aku tak jadi habiskan cerita..bos panggil buat kerja...('',)



Sekian...Peace ('',)


P/S :  Hujan Turun.., tak lucah ok, jangan STIM

Video Tak Terlampau (U)

Ni rakaman Vlog aku di Putrajaya hari itu,

Aku pun tak tengok lagi sebab PC kat opis aku ni takleh Play Video...Grrrrr!!!, korang boleh play tak..??




Untuk kepantasan lebih cemerlang KLIK SINI 

SAYA NAK ! SAYA NAK !



Apa lagi la SEGMEN Bro Ben ni...yang pasti..aku join jer..hehe


Nak join klik SINI

Wednesday, February 23, 2011

Cium Mulut Nurse

 (comel adik mia ni kan)

Meh layan cerita...,

Seorang Nurse, Wani  menahan teksi. Sedang dalam perjalanan... Pemandu teksi iaitu BEN asyik memerhati Nurse Wani itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan... Nurse itu bertanya...

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu ??"

BEN tersenyum malu dan berkata...
" Sebenarnya... saya selalu berfantasi....maaf ya... saya sangat ingin mencium seorang Nurse..."

"Oh begitu!! tak der masalah... encik boleh mencium saya.. kalau itu memang memberikan ketenangan buat encik BEN... tapi saya ada syarat iaitu encik mesti masih single" kata Nurse...

Ben gembira dan berkata...
"iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi... BEN terus mencium nurse itu selama 10 minit... kemudian mereka pun meneruskan perjalanan kembali.

Tapi tiba-tiba BEN menangis teresak-esak sambil berkata...

"Maafkan saya cik... saya merasa bersalah... sebenarnya saya sudah berkahwin".

Mendengar penerangan itu Wani tersenyum bijak dan berkata...

"Sudahlah encik BEN... tidak ada apa yang perlu di bimbangkan... Saya juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse... saya adalah seorang Mak Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam"




 Korang kenal tak Nurse Wani dan encik BEN  nie....('',)  hahahahahah...




 Sekian....Peace (~_^)v





"Cerita diedit nama atas rekaan semata-mata, nama digunakan adalah nama sebenar untuk kepuasan diri aku sendiri" 


P/S :  Nyah no1 ialah Nazirulhazwan...harap maklum


VLOG aku di SINI

Aku Ada Kerana Mereka

(gambar hiasan)
UPDATE

 Agak terharu dengan entri 3 orang  kawan terawal blog aku  ni..., apa yang mereka rasa sama macam aku rasa...=)

Blog mereka hampir  seusia dengan aku juga lebih kurang dekat 3 bulan

3 orang ni aku start rapat sebab join segmen bro ben..., musuh-musuh rapat aku pun banyak kenal dari segmen bro ben


Siapa nak baca 



entri SUNAH klik SINI




entri SHIDA klik SINI

 entri QASEH klik SINI


Serius tacing dengan 3 orang ni..('',)


Sebenarnya...,

nama-nama yang aku gunakan pada jalan cerita entri-entri aku sebelum ni adalah antara-antara kawan-kawan yang aku rapat.., kalau tak rapat takkan la selamba jer aku kutuk-kutuk kan..hehe, 

Cara aku buat entri adalah tak berunsur serius.., lagi aku suka dan rapat orang tu, lagi aku kutuk-kutuk...,

 
Thanks kawan-kawan

Siapa perasan bloglist aku ada yang hilang..sebab hari itu ada masalah sikit.., itu  pasal aku deleted.., nanti ingat nak buka bloglist baru...boleh ker tak ek..????

Ok la..., nak pergi BERAK jap.. 


Sekian...Peace(~_^)v



P/S : Deqdeq dengan Pembawa Wacana pun buat entri pasal aku..=)

 

Awek Kelantan Cun

Kali ini aku nak kenalkan kawan blogger aku lagi satu..,

Ni orang ke 3 yang aku kenal kan, sebelum ni Si budak jawa dan lepas tu Si suami orang jawa...

Seperti biasa la ek..entri ni untuk perkenalan kawan-kawan blogger aku jer, tak reti nak Review blog orang nie

Ok kali ni orang yang aku nak kenalkan ialah......



Jom layan Biodata dia dulu...



Biodata 



Artis Kegemaran : Heliza Helmi , Zamarul Hisyam , Ujang9897


Nick ni aku boleh kata baru kenal jugak..., dan dia baru-baru ni rajin pulak komen blog aku..hehe, kenal dia dari Sahabat Blogger tak silap...,

Aku kenalkan dia sebab dia rajin juga update blog...dan entri dia aku suka gak baca..hehe=)


Ok ni secara peribadi aku nak tegur sikit ek.. ,jangan amik hati tau nick.., pendapat peribadi aku la..orang lain tak tau aku..,

Mengenai blog nick kan..cuba elakkan tulis ayat menggunakan ayat SMS seperti

Kena  jadi kne
Bergembira jadi Bgembira
Tak jadi x

dan lain-lain...('',)


Blog aku ni pun ada gak guna bahasa SMS kadang-kadang, hehe...tapi elakkan penggunaan ayat SMS yang terlampau ok..., menyenangkan kawan-kawan lain nak baca...('',)



* ENTRI DI DELETED ATAS SEBAB TERTENTU


Tuesday, February 22, 2011

Siapakah Dia..????


KENTUT

org Amerika kentut ckp EXCUSE ME
org British kentut ckp PARDON ME
org Singapore kentut ckp FORGIVE ME
org kita kentut ckp NOT ME! NOT ME!




" DarkBatman kalau kentut cakap..haah aku kentut"






 Sekian...Peace (~_^)v






 P/S : lapor...tak makan-makan lagi dari pagi...=(



Terima Kasih Kakakku

(kakchik)

Saja nak ucapkan terima kasih kepada Kakchik kerana hadiah yang dia POS kan dah sampai kat rumah aku....,
seronok bangat aku dapat hadiah dari Kakchik..hehe...,  aku menang hadiah saguhati, tenguk entri INI



Korang nak tau aku dapat hadiah apa tak..??  argh..tanak tau pun aku bgtau jugak..,

aku dapat minyak wangi...hihi...ADIDAS lagi tu..('',)

sebelum ni dating jarang gila pakai minyak wangi...minyak wangi aku sebelum ni bau ketiak aku jer...




Best wo dapat hadiah ni...tak caya cuba-cuba la korang dapatkan hadiah dari sesiapa...


Setakat ni ada 2 orang dah kakak di blog ni yang bagi aku hadiah..hehe...sebelum nie mamazara bagi aku hadiah SHAWL..tgk  SINI


Terima kasih sekali lagi kepada Kakchik kerana bagi minyak wangi ADIDAS ni..


Pergi la terjah 2 orang kakak aku ni....



kesian aku takda kakak...so ok la kan ada kakak di blog nie...('',)



P/S : siapa lagi nak bagi aku hadiah ni...=)


Monday, February 21, 2011

Ben Ashaari Benci Aku

Sedih gila baca tajuk Ben Ashaari hari tu....siapa tak sedihkan, blogger hensem yang otai buat entri tajuk utama








Siapa tak baca lagi...pergi baca....memang sedih dengan entri Bro Ben tu....tacing gila la bak kata ayat awek-awek comel di blog ni....

KLIK SINI untuk baca entri tu..sumpah aku tak tipu.tu la tajuk UTAMA dia

















Sedih sebab gembira ok ...!!!  Bro Ben BAIK HATI....













P/S : SILA TEKAN Ctrl A

Pelajar Menonggeng (18sx)


 "untuk bacaan umum"

  "Mereka Menonggeng, Aku Skodeng.."



 Pagi tadi aku tak dapat nak mengadap BLOG kesayangan aku ni sebab kena jadi petugas Pemlilihan Majlis Perwakilan Pelajar UPM.

Dan sekarang masa bertugas dah abis atau aku larikan diri itu tak penting..yang penting tenguk je la gambar-gambar yang aku amik guna talipon bimbit 3310 aku ok..hehe




 Penuh semangat menggudi student UPM nie, menonggeng aja..('',)
 

Tengok la aksi menonggeng lagi...(~_^)v


macam nak main counter strike pun ada..=)



Macam-macam juga ragam pelajar ni..ada yang nak menipu konon-konon nak undi 2 kali...., sekali amik kau, siren bunyi, sistem komputer canggih ma....!!! mana boleh menipu...kan dah malu...=)


" Gambar diambil tanpa kebenaran si penonggeng..kalau sesiapa ada dalam gambar ni yang nak aku deleted, bagaitau la ok.."



Sekian...Peace(~_^)v


P/S : waktu mengundi sehingga 5.00pm..



MPP Merumitkan!!!





Adoiii...


aku tak dapat online pagi² ni....


Kena jaga pilihanraya MPP kat UPM ni....



ada ke calon-calon MPP baca blog aku?? grrr~







p/s::  update sepantas kilat dari yanamib...sekian! peace! v(^_^)



Sunday, February 20, 2011

Contest Candid Terbaik

Di tag oleh nadyahoney  aku pun join COntest anjuran MRS CEHNTA




Gambar Yang Dipertaruhkan


" Gambar ni adik aku amik time di Gunung Macinchang Langkawi...."

" Tengah Gayat"


Aku TAG 




Keterangan lanjut klik SINI

Ragam Lancer Dan Inspira

Cerita Ini Rekaan Semata-mata, Ayat Dibawah Perasaan Penulis Shj Iaitu En Kazama.




















Kreadit kepada Asscrews


Nak baca cerita aku test drive PROTON INSPIRA klik SINI




Ujang dan Nazirulhazwan


 Entri Melekat Sampai Hari AHAD 22/2/2011



Logo 1tube.my




Pelakon Utama

Ujang9897



Pelakon Tambahan







Pada suatu hari, ujang , naz dan syafiq jalan-jalan di Kuala Lumpur

lalu ujang pun tanya si NAZ





Ujang : wei gila.., kau pernah dengar 1tube.my tak..,???

Naz : Owh...tau-tau.., aku selalu layan porn dalam tu,

Ujang : kepala otak kau, tu youtube la gila..!!!

Naz : abis tu apa..aku ni memang bengap sikit...ce citer ce citer


Syafiq - Naz ni gila sex rupanya, layan porn dalam youtube (dalam hati)





Ujang : 1tube.my ni produk malaysia la.., hasil idea anak tempatan sendiri

Naz : owh..hebat tu..

Ujang : memang la..kau jer tak hebat.., 1tube.my ni sekarang nie tengah hot buat rakaman untuk Vlog

Naz : wow..,video porn ker???

Ujang :  otak kau..!!!   * sambil ketuk kepala naz

Naz : adoi..!! dah tu apa

Ujang : rakaman video untuk blogger-blogger la.., sesi pertama dah lepas hari tu di bukit bintang..

Naz : Yer ker..melepas aku

Ujang : nanti ada lagi pada Ahad ni  20/2/2011 di PUTRAJAYA


Tiba -tiba............





Syafiq : woi..!!! aku dah buat rakaman la..korang berdua lembab!!!!


Ujang dan Naz  :  KECOH...!!!!!!!!!! <--ayat jeles..







Motif entry untuk ajak kawan-kawan blogger  buat rakaman Vlog di PUTRAJAYA


Tarikh : 20/2/2011
Masa : 2.00 pm
Lokasi : Putrajaya Presint Diplomatik (dekat dengan mydin)








KLIK GAMBAR UNTUK KE 1TUBE.MY





P/S : tak tau lagi boleh datang ker tak..dermm...!!


Saturday, February 19, 2011

Macam Siot Jer...!!!!!!!





Hahahahhaha..., siapa makan cili dia terasa pedas...('',)





Aku pun bakal nak beli DSLR ni untuk Yana ...so sebelum aku poyo baik aku paham maksud tersirat dari gambar di atas ini...


"iklan semata-mata, siapa terasa tu padan la muka....."


P/S : Nikon D3100 ok tak..????

Bagus Untuk Wanita..!!!!!




Aku tak dapat nak update panjang-panjang hujung minggu nie, 


Ni aku nak kaum-kaum hawa, siapa rajin baca entri BUDAK JAWA ni...bagus entri dia..


Untuk BACE KLIK SINI



Budak Tadika




Suatu pagi di sebuah TADIKA KEMAS yang terletak di Sahabat Blogger



Cikgu Awang : Baik anak-anak murid…. pagi ni kita akan belajar mengenal bunyi haiwan. Faizal, macam mana bunyi ayam berkokok?

Faizal : Kok kokk kokkkkk!!!!!

Cikgu Awang : Bagus Faizal… Qaseh, buat bunyi kucing pula..

Qaseh : Meowwww

Cikgu Awang : Amboi, manja kucing tu ya…. Along, buaya bagaimana pula bunyinya?

Along : Fewittt! Hai, Cik Adik! seorang saja…? Abang temankan ya…

Cikgu Awang : Bunyi buaya apa tu???

Along : Buaya darat cikgu!!



 Di edit menggunakan nama kawan-kawan di blog...untuk hiburan sendiri...


Sekian...Terima Kasih...



P/S : aku tak online hari minggu..=(





Friday, February 18, 2011

Ape Bestnya Bercinta Dengan Blogger



Join Segmen Bro Framestone


Aku menjawap soalannya yang berbunyi

"Apa bestnya bercinta dengan blogger?"





- balik kerja jer mesti ada topik yang nak di sembangkan

- boleh mendapat idea untuk membuat entri

- boleh bergaduh...layan wo gaduh



-boleh dating selalu..hahahaha

- boleh dapat hadiah time kawin nanti dari kawan-kawan blogger
(bro eqbalzack dah bagi satu)


- boleh kawin dengan blogger yang dicintai...hahahahahahah





Entri santai untuk bagitau yang aku dan pasangan blogger bernama YANA akan berkhawin....('',)



" aku dan yana bercinta sebelum ada blog lagi..so kepada blogger yang bercinta sesama blogger teruskan la sehingga ke jinjang pelamin ok...."


Sekian...Peace (~_^)v


Idea dari EVA

Model TIA


Nak join Klik SINI




P/S : siapa nak bagi hadiah time aku kawin sila-silakan la..('',)



Ben Ashaari Main Gila

Ben Ashaari



Semalam aku terkena kejutan budaya..., tau tak kejutan budaya tu apa....????



Ok kalau tak tau pun takpa, sebab tak penting dan takda kena mengena,

Sebenarnya nak bagaitahu semalam Entri aku yang kat atas tu jadi Entri Pilihan Bro Ben...

Klik SINI



Dan dia cakap entri semalam(kelmarin) pun sama

Aku rasa yang semalam(kelmarin) tu entri CEBUK BONTOT kot....hahahahaha 

tak pun BARANG BAIK DI RUMAH HANIS ZALIKHA  nak baca right clik la tajuk tu ok..('',)



Sebelum ni Bro Ben pernah juga Review Blog aku...dia puji HEADER AKU  tengok  SINI


Keunikan kalau gambar atau Header kita di tepek di blog Bro Ben ialah UV kau pada masa tu agak luar biasa...,  aku dah alami banyak kali.. sebab sebelum ni menang SEGMEN dia dah 3 kali jadi pemenang.., so muka aku dia tepek kat blog dia kompom-kompom UV lain macam..., 




"So tips nak kena review 2 kali oleh Bro Ben ialah...aku pun tak tau jawapan dia...yang aku buat teruskan berblog dengan ikhlas,"




Thanks Sekali Lagi Kepada Ben Ashaari


Thanks Juga Kepada musuh-musuh aku...hahahahah




P/S :Hari ini aku lunch dengan bro eqbalzack....hehe


SEGMEN BLOGGER PANAS :PUNYAI 1000 -1500 FOLLOWER



Macam biasa..kalau dah ada Header abg ketul nie, kompom-kompom la aku join segmen dia..hehe


Nak join KLIK SINI