Friday, April 29, 2011

Gambar Kad Kahwin | Jemputan Kahwin Ujang9897



Gambar Kad Kahwin





Klik Untuk Tumbesaran..dan lepas itu print...('',)


Ni Pulak Gambar untuk Bunting....




Dengan Ini Saya Mohd Azfar bin Roslan(ujang9897) ingin menjemput rakan dan musuh ketat saya ke Majlis Perkahwinan Saya dan Yana 



Pada : 2/5/2011
  (hari isnin cuti sebab 1mei hari pekerja)


Lokasi : No 36,jln surada 13, Taman Desa Surada, 43000, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi
( Dekat dengan Mcd bangi, tengok PETA di atas TQ)

(2.968629,101.768921) <---GPS



Siapa rasa nak datang sila bagi tahu ek..., dan siapa yang nak Kad dan serius nak datang rumah aku emailkan kepada aku...,



P/S : Semoga Perjalanan Perkhawinan Aku Selamat..



AKU CUTI BERBLOG

(gambar hiasan)

  DENGAN SEPANTAS KILAT...AKU CUBA UPDATE JUGA ENTRI HARI INI UNTUK BUAT PENGUMUMAN


Mulai hari ini aku akan bercuti berblog selama berapa hari tak tahu la..hehe, ini kerana esok pada 29/4/2011 aku akan bernikah dengan YANA selepas solat JUMAAT..('',)


"Aku terima nikah Siti Liyana bt. Muhammad Imran dengan mas kahwin RM300 tunai...!!!!!"


Begitu la skripnya kot aku akan lafaskan esok...hehe.., doa-doakan la semoga semua perjalanan akan berjalan lancar ok kawan-kawan...

Lepas akad nikah tu kira dah halal la aku nak beromen bermesra dengan YANA..hahahaha.., tapi YANA kata takleh usik2 lagi, kena tunggu selepas majlis kenduri aku pada 2/5/2011...

Usik-usik apa pun aku tak paham la kan..korang pun mesti tak paham kan...,grrrrr dah2..sebelum aku terlucah baik aku berhenti membebel.

Tak perlu dah mintak izin nak datang kenduri aku ok.., aku dengan terbuka menjemput semua pembaca Blog ERTI KEHIDUPAN ini datang ke majlis kenduri aku...

 Minta maaf la kawan-kawan..,kakak-kakak.., dan semua yang tak dapat kad..., tak sempat nak pos..=(


UNTUK JEMPUTAN KAHWIN AKU KLIK SINI

Gambar : 

Pre Wedding Santai klik SINI
Pre Wedding Melayu Klasik klik SINI
Pre Wedding Retro klik SINI

  
 Sekian...Peace (~_^)v


p/s : NEBES NYA......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, April 28, 2011

Aku dapat 3000

Sebelum nie dapat 1000 pada 11/2/11 di SINI

Lepas tu dapat 2000 pada 25/3/11 kat SINI

Hari ini dapat 3000 pada 27/4/11 ('',)


Maksud aku dapat 3000 ialah Follower



Insan yang ke 3000 menjadi FOLLOWER aku ialah :



Faiz ni aku rasa masih baru lagi...dan aku insan ke 56 menjadi follower dia..hehe, terima kasih ek FAIZ sudi jadi FOLLOWER aku...


Entri aku ini adalah untuk simpanan ataupun rujukan peribadi..,jangan ingat ada unsur menunjuk pulak ek..ramai lagi blogger yang lebih ramai FOLLOWER nya


Kalau ada orang cakap FOLLOWER tak penting.., memang kurang ajar la kot..sebab kalau berfikiran macam tu maksudnya siapa yang menjadi FOLLOWER blog dia, orang tu dianggap tak penting


"follower tak penting, yang penting pembaca setia"


Memang betul ayat tu.., tapi kalau dari kuantiti yang tak banyak macam mana nak lahirnya kualiti yang banyak.., dari 100 mungkin 10 setia, dari 1000 mungkin 100 yang setia , dari 10000 mungkin 1000 yang setia dan seterusnya...('',)


Argh..malas la cerita pasal isu FOLLOWER ni..,aku cuma nak ucapkan terima kasih kepada semua FOLLOWER aku dan mintak maaf la kalau aku tak berkesempatan singgah kerana sibuk sikit sekarang ni...hee


Terima kasih sekali lagi kepada FAIZ ok..., pergi la terjah dia...aku dah jadi ke 56...tambah2 la lagi bilangannya kalau sudi...klik nama





Sekian....Peace (~_^)v



P/S : Makin dekat..dan terus dekat



Wednesday, April 27, 2011

Terima Kasih Eqbalzack

Siapa yang tak kenal Bro Eqbalzack sila terjah.., sangat tidak rugi mengenali dia ok...



********************

Nie nak belagak..hee

Hari ini agak gembira dan girang gila hati aku..hehe, seperti yang Bro Eqbalzack janjikan kepada aku...,kini tiba masanya dia telah tunaikan.

Bro eqbalzack janji nak sponsor aku CUPCAKE dan pagi tadi aku jumpa dia yang hensem dia foyer sebuah fakulti di UPM..hihi

Tak sempat borak lama tadi..., dia bagi aku kotak yang dalamnya ada CUPCAKE dan terus gerak..., sibuk sikit Eqbalzack sekarang ni...

Meh tengok gambar CUPCAKE yang aku amik menggunakan nokia 3310 aku




Baiknya hati bro eqbalzack kan nak sponsor 1 hantaran dulang untuk aku bagi YANA nanti..., tapi aku tak pasti lagi nak kasi YANA ke tak...rasa aku nak makan sorang..hahahaha

Kaler yang dia kasi pun mengikut tema dulang hantaran aku..,


CUPCAKE ni dibuat oleh kakak kepada bro Eqbalzack iaitu :






Terima Kasih Sekali lagi kepada Eqbalzack dengan hadiah yang di beri...('',)


Sekian...Peace (~_^)v


 Jemputan Kahwin Klik SINI


P/S : takda siapa lagi ke nak sponsor atau kasi hadiah kahwin..hihi ('',)
 


Lagi Pemenang GA Ujang9897

Pemenang GA yang bertuah seterusnya akan mendapat hadiah yang di SPONSOR



oleh Mamazara 
Shawl untuk seorang


 
oleh Momoy
Sebuah Beg untuk seorang 



oleh IEB
2 helai Shawl untuk seorang



oleh CikBulat
Design Blog untuk seorang 



SEMAK SENARAI NO ANDA DI SINI
 Pemenang sila lapor diri kepada saya ataupun sponsor..tQ


emailkan  kepada m.azfar9897@gmail.com


Nama:
Alamat:
No tel :


Yang tak berjaya tunggu...ada lagi 3 hadiah yang belum ada pemenang



Pemenang Hadiah Topup di SINI



p/s : siapa la yang menang hadiah domain kan..hihi

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH




Derm..., saat paling best dan paling susah gua nak lupa ialah ZAMAN PERSEKOLAHAN

Zaman sekolah dulu ni serius banyak gila kenangan MANIS dari segi kokurikolom...<--betul ker gua eja ni..

Ini jalan cerita gua kan.., so takkan gua nak cerita buruk gua..hee

************************


Gua tanak cerita zaman sekolah rendah atau pun zaman menengah rendah ok.., gua nak cerita zaman gua masuk sekolah TEKNIK area seremban.

Gua zaman dekat teknik dulu orang panggil mat jiwang....,pergh..!! tau la gua hensem..ada ker panggil gua mat jiwang..,argh..!!! malas gua cerita cinta-cinta ni..,

Dalam kelas gua paling benci SUBJEK ENGLISH., kalau kelas ENGLISH jer gua akan pergi ke kelas sebelah belajar MATEMATIK.., dan cikgu pun memang dah paham dengan perangai gua..(mcm cerita 3 idiot)

Selain tu gua juga suka kacau sorang awek dalam kelas gua ni..,dia duduk depan so memang best la jadi mangsa keadaan.., gua selalu baling kapur dekat kepala dia.., gua conteng buku dia, gua nyorokkan bag dia dan segala harta benda dia gua rosakkan...hihi.., 

Tapi yang buatkan gua terharu, masa akhir tahun zaman persekolahan dia boleh tunjuk segala benda yang gua rosakkan dan benda yang gua baling dekat dia.., gila kau..!! dia simpan tu semua barang-barang macam kapur,pen, sampah sarap...kenangan katanya...hihi (gua tau dia suka dkt gua)

**********************

Benda yang paling gua suka alam persekolahan ialah aktiviti luar atau pun kokurikolom, apa tak bestnya..orang lain masuk kelas..tapi gua yang hebat ni tak masuk kelas pun.., merantau ke sekolah orang untuk bersukan..hehe..(sebab tu SPM gua tak hebat korang)

Orang lain beratur dekat perhimpunan dengar bebelan cikgu.., gua dan rakan2 seperjuangan seronok merantau...layan wooo..


Gua Atktif Sukan :

-Ragbi
-Olahraga
-Bola Sepak
-Ping Pong
-Ngorat awek

Korang layan jer la gambar kenangan gua masa SEKOLAH


(Juara 400m, 4x400m )

( Saat keriangan dalam bus)


(saat sebelum mengalahkan sekolah SDAR)

(gaya seorang HERO sekolah)

 (Naib juara Bola Sepak Peringkat Negeri Sembilan)

( sebelum game Final Bermula)

 ( Juara Bola Sepak Peringkat Daerah)


( Wakil sekolah pingpong)


( Gua Pemain gitar terbaik) <--syok sendiri


"Kalau member sekolah gua baca ni memang kena bahan..."


Sekian...Peace (~_^)v



nak join klik SINI
 
P/S : Kenangan Zaman Sekolah Memang Best


My Life’s Story Blog First Giveaway



Dah di tag oleh tuan tanah sendiri iaitu MY, aku pun mencuri masa untuk join..hehe

Minah nie buat GA sebab dia nak pergi melancong...so hadiah dia mesti takda di MALAYSIA..hehe

Gua TAG


nak join Klik SINI

- Jap lagi gua update pemenang GA kol 11

Tuesday, April 26, 2011

Pemenang GA hadiah TOPUP

Sekarang aku umum kan dahulu Pemenang GA untuk hadiah TOPUP ok...

NO yang bertuah ialah :

RM10

 


RM5 



RM 10 sponsor oleh Fakhrul



RM5 sponsor oleh Pembawa Wacana


RM 10 sponsor oleh Prince 

 RM 10 sponsor oleh Toyol Kiut




Untuk Pemenang Hadiah Lain Nanti aku akan Update ok.., 


Kepada pemegang no bertuah sila laporkan diri kepada saya atau kepada SPONSOR ok..tQ


SEMAK SENARAI NO ANDA DI SINI


Pemenang sila emailkan kepada saya no Tel/ pakai line apa dan Hadiah dari sponsor mana ke

(m.azfar9897@gmail.com)





p/s : mintak maaf kalau ada kesulitan kwn2..sibuk sikit ni...=(


Senarai Penuh Peserta GA...,Tolong semak...

 (Tiru gaya awek blogger hasil dari Ben Ashaari)



Selamat Hari Selasa....,



Aku telah update senarai peserta yang join GA aku sepenuhnya sebanyak 335 penyertaan.., dan sesiapa yang tertinggal link tolong roger aku sebelum aku menekan butang RANDOM.ORG tengah hari karang...terima kasih



( semak disini)


Aku akan mulakan dengan hadiah

1 pemenang topup rm10
2 pemenang topup rm5




Untuk jemputan Kahwin aku klik SINI


p/s : bekpes nasi lemak..hihi

Monday, April 25, 2011

Jangan Makan Timun !!!! nanti ehem2 sejuk..



Tak sampai seminggu pun lagi gua bakal jadi suami orang...hihi jap jap..aku nak pergi cermin senyum sorang2 depan cermin...

ok dah

Pagi tadi aku ada baca komen-komen rakan sambil tersenyum.., ada yang kutuk aku masak burger hangus la..dan paling best sekali ramai pulak hantar komen kata aku ni hensem...,*ok aku tipu..

Nie nak cita dalam entri yang bertajuk Naz Bongok , aku ada tanya makanan pantang bagi orang nak kawin kan... dan ada salah seorang akak kesayangan blog aku iaitu Sis LM komen


******************


( komen dari sis LM)

**********************

Nampak no 3 tu.., dia kata jangan makan tembikai, petola dan timun...nanti sejuk.., dalam kepala otak gua kuning jer..., sejuk jer takda menatang lain dalam kepala aku ni...ehem2 jer..hahahahah


Ok2..tanak la otak kuning dah...jangan marah ok kakak-kakak.., saya tak tahu maksud jangan makan benda-benda semua tu ..hihi


Apa makanan pantang untuk bakal pengantin ni.., ker takda pantang-pantang pun..,belasah jer...


Lagi apa pantang larang lagi untuk bakal pengantin ni... ce citer ce citer


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : tak sampai seminggu lagi jadi suami orang..grrr


GA aku tutup hari ini..[via nokia 3310]

Di sebabkan masa mencemburui aku..., maka aku rasa nak tutup GA aku hari ini...cadangnya nak buat sebulan.., tetapi disebabkan aku nak kahwin ni..takut tak terupdate pulak blog ni nanti..hihi

Yerla kan..dah kahwin mesti nak pergi honeymoon semua.., mesti tak sempat nak godek2 blog ni.., tapi aku rasa nak gak update blog masa honeymoon nanti..('',)

So sesiapa yang belum join dan nak join GA aku..sila la klik Gambar Heliza di sidebar blog aku tu ok.., hadiah tak la banyak macam GA YUYU..tapi lebih dari 10 hadiah...,

Sesiapa nak join cepat-cepat sebelum tepat pukul 12.00am ni ok.., taknak tag-tag pun takpa...di beri kelonggaran..(ramai gak yang join tak TAG hihi)

Ok la..gerak dulu, aku tengah jaga student final exam ni..('',)


sekian..peace (~_^)v



p/s : bosan wei jaga exam ni..grrr..


Nazirulhazwan bongok.!

Hari ini aku merajuk dengan blog aku....,aku tanak on9 seharian...

nak tau kenapa...??? cuba tengok gambar ni...


(ditangkap menggunakan nokia 3310)


Siapa yang tak tau tu gambar apa meh aku bagitau ok.., ITU IALAH BURGER HANGUS..!!!

Ni semua blog punya pasal..., dah la aku susah nak on9 time wekend ni.., kalau dah lama tak on9 macam biasa la kan.., mesti mengadap lama sikit blog..,

Yang bongoknya aku lupa pulak dalam masa yang sama aku tengah goreng burger..!! sekali tengok abis rentung burger aku...grrrr ..tak mengenang budi punya burger..

*&^&%$*( <--gitu la bunyinya aku memaki burger

Disebabkan kelaparan melanda..aku belasah jugak la makan burger hangus tu..sedap jugak..hihi

Kesimpulannya Nazirulhazwan tu bongok...bukan aku bongok..('',)


Sekian...Peace (~_^)v 


 Moral of the story

 - jangan la on9 kalau buat sesuatu wei..nanti jadi bongok
- jangan suka menyalahkan orang lain
- jangan kawan dengan Nazirulhazwan




p/s : apa makanan pantang untuk orang nak kawin ek..?? hihi




Saturday, April 23, 2011

Aku tak jawap komen dan Aku tak sombong

Selamat berhujung minggu wahai blogger...,kompom-kompom la yang baca semua ni blogger kan..hehe.., aku menaip ketika ni masih belum mandi dan taik mata pun melakat lagi...*sila bayangkan kehenseman aku masa ni

Saja nak membebel untuk entri hari ini dan mengeluarkan pendapat aku sebab baca status Facebook kwn tadi bertanyakan 

kalau tak jawab komen , kira blogger tu sombong eh ?


Dari soalan di status Facebook itu macam-macam pendapat keluar dan aku pun keluarkan pendapat.., dari bebel2 dekat Facebook baik aku buat entri keluarkan pendapat aku kan..hee

Bagi aku la kan.., blogger yang tak balas komen di setiap komen entri dia tak patut nak dituduh sombong atau pun belagak.., aku jawap ini untuk pihak aku sebab aku sendiri tak balas komen-komen aku...('',)

TETAPI (ingat tu.., ada tetapi..,)

Aku balas komen mereka di blog mereka yang bertanyakan soalan kepada aku di komen.., katakan dia komen tanya.."cantik gambar pre wedding, mahal tak..siapa amik gambar kau" aku akan ke blog dia dan jawap persoalan dia.. 

Kalau aku jawap di komen aku jugak persoalan dia tu, adakah dia akan dtg balik baca balasan komen tu..??? maybe ada la kan..tapi kalau dia sibuk mesti tak kan.. jadi lebih baik aku balas persoalan dia di blog dia ('',) 

Kalau komen-komen biasa atau pun bukan ayat penyata., aku akan membalas kunjungan dan komen di entri terbaru atau lama.., kalau entri tak tau aku nak komen apa, aku  akan lepaskan KENTUT di shoutbox

Apa pun aku buat semua tu kalau aku tak sibuk atau pun aku berkesempatan

***************************

Situasi lain pulak aku tak balas komen-komen di entri sebab bayangkan la.., kalau dapat komen tiba-tiba dah 40, kalau balas semua komen dah jadi 80 kan..so komen banyak dengan hasil komen sendiri..rasa tak best..dan faktor lagi satu tak terbalas..,itu pasal aku buat cara balas dia blog mereka(jika sempat)

Tapi permulaan aku mula berblog memang aku balas komen org di tempat komen aku jugak.., tak caya tengok entri aku awal-awal dulu.., aku buat macam tu sebab nak rasa byk komen..('',)

Sekarang bukan sebab sombong aku tak buat macam dulu, tapi sebab tak terbalas dan sebab faktor sibuk.., terus terang aku belajar semua ni aku tengok cara Nazirulhazwan.., dan Nazirulhazwan jugak tak kedekut komen di blog orang...,aku belajar sendiri dengan tengok cara dia..('',) 


**********************************

Nasihat aku yang baru mula berblog..jangan beranggapan negetif terhadap individu terlalu awal..,paham dan kenal dulu individu tu dulu baru la membuat andaian..('',)

Sori kalau tak terbalas ok..


Adoi tak habis lagi ni..., tapi aku kena out.., sebab YANA dah msg yang dia dah siap.., nanti aku balik aku sambung..grrr sori publish dulu..mls save draff


p/s : tiru cara orang berjaya


Cucu yang bongok




Seorang atok membawa cucunya bernama Ben ke pejabat pos untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.(peti surat)


Ben : Atok buat apa tu?

Atok  : Atok bagi surat kat kawan atok, cu!

Cucunya bertanya lagi,

Ben : Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?

Atok : Derm...!!! bongok jugak cucu aku ni...

Sekian...



(Ben apabila 50tahun)


" Ben nama sebenar yang digunakan adalah untuk hiburan penulis..."



" Moral of the Story"

- Nak cakap dengan budak macam Ben kena la jawap dengan detail

- Jangan la ada cucu macam Ben 


P/S : Minggu depan aku rasa nak cuti di blog..,rasa jer la..tapi tak tau la..

Friday, April 22, 2011

Aku Blur Wei...!!

Iklan jap..('',)

 ( Gaya Yana Korek Hidung)

Gempakkan gambar YANA atas tu...wahahahahhaah..sekali sekala pedajal orang tersayang..('',)


 *************************
erm....,
Hari ini gua cuti..., jadi gua tak dapat nak mengupdate blog dan membuat onar ke blog kawan-kawan..., Gua sebenarnya masih cuak cuak kuku lagi ni nak menghadapi saat mendirikan rumah tangga *skema pulak..grrr

Wei korang dapat rasa tak apa yang aku rasa sekarang ni.., muka gua memang la hensem..tapi cuak wei nak kawin..., banyak lagi benda-benda tak settle lagi ni...arghhh!!!!

Dah la banyak benda tertangguh gara-gara nak update blog jer...*alasan bongok..,

Sori la kawan-kawan..., gua tak sempat nak terjah atau membalas kunjungan semua ok.. mintak maaf banyak-banyak.., ni pun gua sempat wusha sikit2 jer...tinggal kan komen pun tak...=(


******************************


Nie ada awek cun open bloglist dia, caranya tinggalkan komen sahaja takyah buat entri..., nanti dengan cunnya dia akan letak list blog korang dalam bloglist dia...ok



Terjah dan komen dia di SINI


 " Aku Sayang Semua Kawan-kawan Aku"
( baikkan aku)


p/s : Giveaway aku masih dibuka..dan aku rasa nak tutup AHAD/ISNIN nie



Thursday, April 21, 2011

Biodata Zed Zaidi | Kad Kahwin Zed Zaidi

Gua rasa takda orang pernah lagi buat entri Biodata Zed Zaidi ataupun Nama Sebenar Zed Zaidi ,

Jadi gua saja google-google cari maklumat tentang Zed Zaidi dapat la korek-korek dari Friendster dia...hihi



 BIODATA ZED ZAIDI


NAMA : Rozaidi Abdul Jamil

NAMA MANJA : Zed Zaidi

TARIKH LAHIR
: 27 Jun 1980

TEMPAT TINGGAL
: Kuala Lumpur

PENDIDIKAN : Diploma Computer Science, UPM..,Degree in Law Administration, UiTM

KERJAYA : Model, Pelakon , Penyanyi , Usahawan

ARTIS PUJAAN : Ujang9897

URL BLOG :  http://zedzaidi.blogspot.com/ ( mesti korang terus terjah kan.., dah bersawang blog dia)



***********************

Zed Zaidi ni aku pernah jumpa dan mamat ni tak sombong..serius.., dia jugak tak merokok...so memang ramai pompuan dan gadis di luar ni suka orang tak merokok ni, (aku pun tak merokok)


Saja try entri SEO ni kan..., Biodata Zizan Raja Lawak pun hari-hari orang masuk....hehe



Apa pun cantik kad kahwin Zed Zaidi dan bakal isteri zed zaidi bernama Natalia Mustafa, kenal dekat Facebook sampai kad kahwin pun ala-ala Facebook..





Gambar sumber dari Beutifulnara


Gua kenal yana dari YM patut kad kahwin ala-ala YM kan..hihi

update 

pembetulan..aku kenal yana dari MIRC..bukan YM...hahaha.. *sia2 kena bongok dgn YANA...grrrr



Sekian...Peace (~_^)v


p/s : Biodata korang apa wei..


Bila Tsunami Heliza Melanda


(gambar hiasan)



"AMARAN KERAS....ENTRI INI BERUNSUR POYO"



Tadi kecoh di Facebook gara-gara heliza helmi sporting melayan karenah kepala gila blogger..
 *betul ke aku eja karenah..derm..



Al -kisahnya.... 



1. Heliza  tengok vlog aku..bukti untuk Naz dan Niq..




2.Heliza datang komen wall pasal entri yang INI  dan kirin  , fakhrul , PW datang semak...('',)




dan lagi


Memang betul tekaan IEB aku akan buat entri pasal ini..haahahah...sbb aku memang minat gila HELIZA...titik.

TQ Ben Ashaari...



Moral of the story

- Heliza seorang yang tidak sombong

- aku memang minat Heliza

- Aku jemput Heliza datang kenduri kawin

- Aku sayang SITI LIYANA....
(suwitkan aku)


Sekarang hiburan penulis.., walaupun agak sampah entri ini...tapi aku tau maksud tersirat dari entri ini...('',)


Sekian...Peace (~_^)v

p/s : zaki baca mampus kena lagi aku...




Trailer Cerita Merong Maha Ujang



Dalam sebuah bandar yang indah.., lahir seorang MERONG bernama MERONG MAHA UJANG..,MERONG MAHA UJANG terkenal dengan susuk tubuhnya yang tegap dan rupa paras yang hensem...,

Ramai wanita tergilakan Ujang dan cuba untuk menambat hati Ujang tetapi gagal..., My yang poyo adalah insan terakhir yang cuba untuk menambat hati Ujang..., pelbagai ayat dia cuba untuk menampat hati jejaka hensem ini

************************


My : hai ujang..awk hensem la..

Ujang : hai..erm..baru tau ker..

My : tau lama dah.., sms siapa tu

Ujang : YANA la tunang aku..!!

My : cis dah bertunang ker..patut la takda siapa boleh ngorat kau

Ujang : memang la...,


Cerita selanjutnya nantikan di pawagam 2/5/2011(alasan sebab takda idea,hihi)




"SAMPAI MASA TIBANYA WAKTU, REDUP HATI KAUM BERDUA. BILA DUA JASAD BERSATU, HIDUP MATI JADI BERSAMA."

-ujang9897-



****************************


Nie adalah segmen dari Bro Framestone, untuk pedajal sambil ucapan kawin kepada aku.., jadi aku tanak pedajal diri sendiri..tapi puji diri sendiri..hehe..('',)

Nak join klik SINI <----tak tau la dah tutup ke belum..hehe


Moral of the Story

- wahai musuh-musuh ku..terima la hakikat yang aku ni comel dan hensem

- Jemput la datang kenduri kawin 2/5

- Selamat Menjadi Suami orang Ujang



Sekian..Peace (~_^)v


p/s : tiba-tiba aku rasa POYO pulak...derm..!!! argh..lantak la..

Aku Comel Kan..??

 (gambar hiasan dari google)


Comel pulak aku tengok dodol doodle hasil seni dari salah seorang musuh ketat aku iaitu Cik Bulat..



Patut la hari tu si gila ni mesej aku tanya apa kaler baju aku masa sanding nanti..., rupa-rupanya dia nak buat menatang dodol ni...hehe

Saja la tepek dodol ni dekat entri aku ni...untuk rujukan masa tua nanti kan.., boleh la aku tunjuk dekat anak-anak aku masa hari tua nanti..mesti dorang ckp

"comelnya gambar karton abah"

Masa tu mesti aku buat muka riak jer kan..kan..kan...('',)

Aku rasa dodol hasil dari Cik bulat ni comel sebab aku jer..., si yana tu bukan comel pun...yana tumpang comel aku jer...

Walaupun aku benci Cik Bulat, aku nak ucapkan terima kasih jugak la kat dia ok...grrrrr



p/s : secara tak langsung korang dah tau kaler baju aku kan...hurm...



Wednesday, April 20, 2011

Apa kejadahnya Adik Aku ni

Ramai gak tanya aku GA(giveaway) aku ni dah tutup belum..., jawapan aku belum lagi ok..,

Malas pulak aku buat Entri tu melekat sebab macam tak best jer melekat lama-lamakan...hehe.., aku ingatkan nak tutup GA tu sebulan dari tarikh aku mula buat..., tapi macam tak best jer biar lama-lama...krem jugak tangan nak update satu-satu...('',)  siapa yang nak join GA aku tu klik la gambar HELIZA di tepi sidebar tu ok.....

Aku ingat nak tutup GA tu minggu ni la...cukup la seminggu jer kan.., ker camner ek...hurm...,




***************************

Berbalik kepada tajuk tu kan..nie ha....tengok gambar ni


                       





Ape kejadahnya la muka aku jadi pompuan...siot punya YIEN...tau la dia join GA aku..tapi header aku yang hensem bertukar ke muka dia...hampeh..!!!!


Nak tau ke bongokkan adik aku pergi terjah dia....Grrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!! tapi entri baru dia bagus untuk dibaca oleh pasangan bercinta..., biasa la tengok abang dia la kan...=)





P/S : hujan-hujan ni kalau dah kawin best kan...hahahaha


Bergayut di talifon Bersama Heliza Helmi

Aku ke mid valley semalam untuk berjumpa dengan Heliza dan Ben Ashaari.., tapi disebabkan perkara yang tak dapat di elakkan hajat aku nak jumpa Heliza tak tercapai...., derm.. *kecewa jugak la..

Penat jugak berjalan wei semalam untuk carik Heliza., sampai Yana pun dah naik kurus kering...,hajat nak jumpa ija tak kesampain...aku pas jer la kad jemputan kawin aku ke abg guard di North Point the Garden

Ija tweet aku malam semalam..=)



*********************8

Dalam pada kejadian petang semalam si abg ketul Ben Ashaari buat kejutan budaya pulak dekat aku.., ada ke patut dia kol aku..., tapi dia kasi Heliza yang ckp..


"Hoben jang hoben...., hoben jang hoben....♪♫♪♫♪" <--ringtone hp nokia 3310 aku

Ujang : Hello...,

Heliza : hai ujang...

Ujang : Erk..hai..

Heliza : kenal ker..

Ujang : erm...kenal la ( nada cuak)

Heliza : Kenapa tak naik..., baru ingat nak jumpa ujang..


Ujang : Takpa la nak cepat.., ada hal

Heliza : yer ker.., mana kadnya kalau takda apa ija datang

Ujang : ada kat bawah..nanti amik ok

Heliza : bereh....

*****************

Gambar yang di tangkap oleh paparazi bernama Ben Ashaari..., dia candid gambar time Heliza Gayut dengan aku...('',)



Terkejut wei dapat borak dengan Heliza..., lantak la kalau korang kata aku BATAK...janji aku happy..hahahahah

Ben Ashaari pujuk aku la tu sebab aku tak dapat jumpa Heliza dia buat kejutan budaya suruh heliza kol aku..('',)

Thanks ek Ben Ashaari..nanti gua belanja lu teh o ais limau kurang manis...('',)


Cerita Lanjut di entri Ben Ashaari klik  SINI

Terima kasih kepada Heliza , Kak Zeq dan Ben Ashaari..., Yana jangan majuk ok..nanti ai belanja sekeret recepi...('',)

 " Heliza sangat sporting dan tidak sombong,"



Sekian...Peace (~_^)v

p/s : heliza pun nak datang kenduri aku..korang tanak ker...('',)